Paikallisliikenteen Tonttulakkipäivä koittaa jälleen ensi lauantaina 8.12.Tonttulakkipäivänä voi matkustaa paikallisliikenteen linkeillä ilmaiseksi, kunhan päässä on tonttulakki. Matkustaa voi kuinka paljon tahansa. Korpilahtelaiset pääsevät liikennöimään ilmaiseksi vuorolla 13M, Jyväskylä–Muurame–Korpilahti (Jyväskylän Liikenne Oy).
Tonttulakki toimii matkalippuna 8.12. koko päivän, eli kello 5.00–24.00. Kulkusi on vapaa Jyväskylä–Laukaa–Muurame -alueella.
Ilmaismatkoja voit tehdä kaikilla paikallisliikenteen Linkki-linjoilla. Joukkoliikenteen joulutempaukseen osallistuvat myös eräät seutuliikenteen liikennöitsijät. Voit siis matkustaa tonttulakkiin sonnustautuneena 8.12. maksutta myös useimmissa seutuliikenteen vuoroissa. Huomaa, että myös seutuliikenteen autoissa etu on voimassa vain Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Tonttulakin taika ei ulotu esimerkiksi Äänekoskelle, Suolahteen, Keuruulle, Jämsään tai Hankasalmelle. Paikallisliikenteen Linkkien ja seutuliikenteen Waltti-vuorojen aikataulutiedot löydät sekä sähköiseltä reittioppaalta https://jyvaskyla.digitransit.fi että Linkin talvikauden 2018–19 vihreästä aikatauluvihkosta.

Tonttulakki toimii matkalippuna Linkki-paikallisliikenteen linjoilla 1–13 ja 14–42. Lisäksi matkustaa voi tonttulakilla maksutta niissä seutuliikenteen vuoroissa, joissa hyväksytään Waltti-matkakortti. Vuorot tunnistaa linja-auton etuikkunassa näkyvästä, keltaoranssista W-kyltistä (W=Waltti).