Keski-Suomen keskussairaalan alueella on todettu laboratorionäytteistä koronavirustartunta viimeksi viime viikon torstaina. Viikonloppuna ja maanantaina valmistuneissa testeissä ei ole löytynyt positiivisia tuloksia.
Tällä hetkellä näyte COVID-19-tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla lääkärin arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa.
Kohdentamatonta oireettoman väestön testausta ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista tehdä
COVID-19-taudin oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa https://www.omaolo.fi/. Voit ottaa yhteyttä soittamalla omaan terveyskeskukseen tai Päivystysapuun 116117, josta ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.