Nuorten Jyväskylän verkkosivuilla on julkaistu listaus maksuttomasta kesätekemisestä nuorille. Listalla on vaihtoehtoja niin aktiivisille liikkujille ja kulttuuria kaipaaville kuin myös rentoa oleilua arvostaville.

Etenkin omatoimiseen ulkoiluun ja luontoretkiin on Jyväskylässä hyvät mahdollisuudet, mutta ohjattuakin toimintaa on tarjolla. Avoimilla nuorisotiloilla voi puolestaan tavata kavereita tai uusia tuttavuuksia pelaamisen merkeissä. Kirjasto, museot ja galleriat sopivat ajanvietteeksi niin hellettä kuin sadetta pakoileville.

– Listaa kootessa oli jälleen ilo huomata, että monipuolista tekemistä kesäpäiviin löytyy ilman suuria summiakin, kertoo Nuorten Jyväskylä -palvelusta vastaava nuorisonohjaaja Rita Suhonen Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluista.

– Esimerkiksi Keski-Suomen Pehmomiekkailijat ry:n järjestämän pehmomiekkailun ulkovuorot sekä Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiain lautapelailua ja piirtelyä sisältävät illat kuulostavat mielenkiintoiselta, Suhonen jatkaa.

Nuorten maksuttoman kesätoiminnan listaus on osoitteessa https://nuorten.jyvaskyla.fi/toimintaa sekä Nuorten Jyväskylän mobiilisovelluksesta (ladattavissa Android- ja iOS-laitteille). Lisätietoja kannattaa kysyä suoraan toimintaa järjestäviltä tahoilta.

Menovinkkejä voi seurata myös Nuorten Jyväskylän Kesäkanavalta, joka toimii kesän ajan maksuttomassa chat-sovelluksessa, Discordissa. Lisätietoa: https://nuorten.jyvaskyla.fi/discord