Kansallispuvut hulmuavat myllyllä sunnuntaina 6.8. klo 14-16. Silloin on kaikille avoin kansallispukujen tuuletuspiknik, jossa voi syödä omia eväitä kansallispuvussa, kukkamekossa tai farkuissa. Kahvia ja teetä saa ostaa kotiseutuyhdistyksen myllykahviosta, mutta kahvileivät ja muut mieleisensä herkut jokainen tuo itse.
Mitä enemmän meitä on paikalla, sitä värikkäämpi tuuletuspiknik syntyy. Mukana on Jyväskylän Kalevalaisten puheenjohtaja Kaija Pesonen, joka on tehnyt useampia kansallispukuja itselleen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ja Jyväskylän Kalevalaiset.
Vanhan myllyn vesikouru sai uutta tervaa pintaansa sunnuntaina 16.7. Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistyksen aktiivit tarttuivat pensseleihin auringonpaisteessa.
– Myllyalueen hoito on kotiseutuyhdistykselle kunnia-asia. Se tarkoittaa, että erilaisia kunnostustöitä on tehtävä, Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Markku Lahti sanoo.
-Olemme saaneet tukijoukkoja Korpilahdelta myllyn hoitoon ja ylläpitoon. Tämä tervaus oli yksi yhteisprojekti, jolla myllyalue pidetään kunnossa. Kiitos talkooväelle ja kaikille myllystä huolehtiville.
Kyllikki Vesteri maalasi myllyllä vesikourun tervaajia sekä myllymaisemia heinäkuun kahtena sunnuntaina. Myllyllä on esillä myös Vesterin heinäntekoon liittyviä töitä ja vanhoja valokuvia lehmistä ja heinäpellolta. Livemaalausta Vesteri jatkaa myllyllä kansallispukujen tuuletuspiknikillä 6.8. klo 14-16.
Myllyllä on myös monia muita tapahtumia vuoden varrella. Perinteinen myllyn joulu on luvassa taas joulukuussa.