Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti neljästä uudesta laboratoriotestein varmistetusta koronavirustartunnasta Keski-Suomessa. Eilen maanantaina ei todettu uusia tartuntoja.
Johtajaylilääkäri Juha Paloneva kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronavirukseen sairastuneiden lähikontaktit on saatu hyvin jäljitettyä koko pandemian ajan.
-Muun muassa tänään todettujen neljän positiivisen näytteen antaneiden henkilöiden tartuntaketjut tunnetaan ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Koronaviruksen tartuntajäljitys vaatii paljon työtä, mutta taudin etenemisen näkökulmasta tartunnan saaneiden lähikontaktien jäljittäminen on tärkeää.

-Uudenmaan alueen eristys on siis jo purettu pääsiäisen jälkeen ja nyt vapun jälkeen ministerit kertovat aikovatko he lähiaikoina purkaa rajoituksia lisää. Rajoituksia purettaessa tartuntajäljitys on erityisen tärkeää. Tällä tavoin meillä on mahdollisuus saada infektoituneet henkilöt nopeammin karanteeniin ja rajoittaa epidemian etenemistä, toteaa KSSHP:n johtajaylilääkäri Juha Paloneva.