JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN TIEDOTE: Jyväskylän kotiin tuotavien palvelujen neuvontapuhelin vastaa arkisin virka-aikaan.

Jyväskylän kaupunki käynnisti maaliskuussa koronatilanteen vuoksi karanteeniin määrätyille henkilöille kauppa-apupalvelun yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa. Palvelu kohdentui erityisesti yli 70-vuotiaille jyväskyläläisille maan hallituksen suositeltua iäkkäämpää väestöä pysymään kotikaranteenissa tartuntojen ehkäisemiseksi.
Neuvontapuhelimen numerossa 014 266 0550 on vastattu arkisin klo 8-18. Kello neljän jälkeen puheluita on tullut todella niukasti, joten on päädytty palaamaan virka-aikaiseen puhelinpalveluun.

Kaupunki opastaa ruoka- tai apteekkipalveluissa 20. huhtikuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-16. Toive on, että puheluita hoidetaan mahdollisuuksien mukaan arkipäivinä. Muina aikoina apua saa tarvittaessa sosiaalipäivystyksen kautta p. 014 266 0149.

Numerosta autetaan ikääntyneiden lisäksi myös muita karanteenissa olevia jyväskyläläisiä, joilla ei ole läheisiä auttamassa ostosten teossa tai jotka eivät pysty hyödyntämään kauppojen tarjoamaa kauppapalvelua päivittäisessä asioinnissa. Numeron kautta voi pyytää myös apua lapsiperheille, joissa vanhemmat ovat sairastuneet koronaan ja tarvitsevat hoito- tai asiointiapua.