Omakotitalot ja loma-asunnot käyvät Korpilahdella kaupaksi
Korpilahden Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomas Uppsala sanoo, että kiinteistökauppa on käynyt todella hyvin kuluvan talven aikana.
-Viime keväänä tapahtui pysähdys, kuten kaikessa muussakin toiminnassa. Kiinteistökauppa kuitenkin elpyi nopeasti ja tänä talvena sekä omakotitalot että loma-asunnot Korpilahden alueella ovat käyneet kaupaksi.
Uppsala sanoo, että myös myyntiajat ovat lyhentyneet.
-Ilman tilastotietoa sanoisin, että myyntihintoihin tämä ei ole vielä vaikuttanut. Kysyntää on ollut kaikenlaisille kiinteistöille. Sellaisetkin kohteet, joihin ei aikaisemmin ollut niin kiinnostusta, ovat nyt menneet kaupaksi. Esimerkiksi haja-asutusalueiden pienet tilat ovat olleet kysynnän kohteina.
Uppsala sanoo, että maailma on muuttunut.
-Etätyö on tekijä, joka houkuttaa asumaan maaseutumaisempaan ympäristöön.
Myyntineuvottelija Mikko Laurila sanoo, että vapaa-ajanasuntojen markkina on kuuma.
-Viime kevään ja kesän aikana myimme kaikki loma-asunnot ja tontit, joita myynnissä oli. Hyvä kysyntä jatkuu edelleen. Nyt myyntikausi ja näytöt käynnistyivät jo tammikuussa, kun ne, jotka jäivät niin sanotusti nuolemaan näppejään viime vuonna ovat liikkeellä hyvissä ajoin. Nyt ei haluta jäädä enää ilman. Ostopäätökset tehdään nopeasti ja kauppa käy kaikissa hintaluokissa, Laurila kertoo.
Laurila toimii myyntineuvottelijana Enberg-kiinteistövälityksellä ja toimistolla on tällä hetkellä myynnissä loma-asuntokohteita myös Korpilahdella.
-Hyväkuntoiset ja hyvällä paikalla sijaitsevat omakotitalot ovat myös kysyttyjä.
Sekä Uppsala että Laurila sanovat, että jos on ollut myyntiaikeita omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon suhteen, nyt olisi oikea aika tarttua toimeen.
-Keski-Suomessa on ollut alkuvuonna jopa parikymmentä prosenttia normaalia vähemmän omakotitaloja myynnissä, joten kysyntää niillekin on kovasti, Laurila sanoo.
-Tarjontaa Korpilahdella on tällä hetkellä aika vähän, joten myyntiä kannattaa nyt harkita, jos sellainen on ollut mielessä, Uppsala toteaa.