HakalaFilm kuvaa syksyn aikana ensimmäisen täysin suomenkielisen elokuvan nimeltään “Hiiden Kutsu”. -Fantasian sijaan tämä tarina käsittelee yhteiskunnallisia aiheita sekä pohjoista mytologiaa. Nuori Aava elää köyhässä, syrjässä kylässä ja hän näkee outoja unia vieraista maisemista. Tuntuu siltä, että jotain kutsuisi häntä sinne. Keskiaikaisessa yhteiskunnassa, jossa kylän vanhimmat päättävät nuorten tulevaisuudesta, Aavan on löydettävä varmuutta siitä mitä unet merkitsevät sekä rohkeutta seurata omaa polkua. Elokuva on paljon synkempi kuin edelliset elokuvamme ja hahmot ovat vakavampia ja luotu huolella, Katharina Golz kertoo.

Elokuvan yksi joukkokuvaus järjestetään sunnuntaina 17.9. Peltolan mäkitupalaismuseossa Luhangassa.

-Siihen tarvitsemme niin monta vapaaehtoista avustajaa kuin mahdollista eli tämä on mainio tilaisuus päästä mukaan elokuvaan matalalla kynnyksellä. Avustajat siis esiintyvät kyläläisinä taustalla sillä aikaa, kun kuvataan varsinaiset kohtaukset. Elokuvaa kuvataan noin klo 11-13, mutta on hyvä saapua paikan päälle jo viimeistään klo 10.45. Jos ei löydy keskiaikaistyylisiä vaatteita, niin voi ainakin laittaa päälle yksi- ja luonnonvärisiä vaatteita esimerkiksi paita, housut, hame/mekko, essu ja naisille huivi. Jonkin verran asuja löytyy myös meidän varastostamme. Lisätietoa voi kysyä ohjaajalta.

Milloin? Sunnuntai, 17.9. klo 10.45 (kuvaukset alkaavat klo 11), kesto n. 2 tuntia

Missä? Peltolan mäkitupalaismuseo, Tammijärventie 164, 19910 Tammijärvi (Luhanka)

Mitä avustaja tekee?  Liikkuu/oleskelee taustalla, kun varsinaista kohtausta kuvataan; luo kohtaukseen oikeanlaisen tunnelman; kasvosi eivät ole näkyvissä, jos et halua! ; nimesi mainitaan elokuvan lopputeksteissä (paitsi jos et halua)

Minkälaisia ihmisiä tarvitaan avustajiksi? Kaikenikäisiä. Tarina sijoittuu keskiaikaiskylään, johon tarvitaan asukkaita.

Mitä puetaan päälle? Tarina sijoittuu köyhään keskiaikaiskylään, joten pukeuduthan sen mukaisesti. HakalaFilmin varastosta ei löydy välttämättä jokaiselle asua, joten kannattaa pukea sopivanväriset vaatteet: yksi- ja luonnonväriset vaatteet (esim. ruskea, harmaa, musta, materiaalina esim. pellava), ei kirkaita värejä. Miehet: paita, housut; naiset: pitkä hame/mekko, paita (essu) Liian modernin kampauksen tai värjätyt hiukset voi peittää huivilla tai myssyllä. Kengiksi käyvät esim. mustat/ruskeat kengät tai saappaat. Viittaa saa käyttää (voi myös peittää epäsopivia vaatteita), viitaksi kelpaa myös esim. peitto.

Muista myös nopeasti riisuttavat/puettavat säänmukaiset vaatteet (sadeviitta)

Saako tästä palkkaa? Olemme harrastajastudio ja kaikki tiimiläisemme ovat vapaaehtoisina mukana. Emme pyri rahalliseen voittoon, joten emme pysty maksamaan palkkiota. Paikan päällä saa kuitenkin kahvia/mehua, pientä evästä ja hauskoja kokemuksia. Mistä saa lisätietoja? Katharina Golz (ohjaaja), hakalafilm@gmail.com, puh. 040 730 95 82