VIRANOMAISTIEDOTE:
Toimintaohjeet Keski-Suomen keskussairaalaan äitiys- ja sikiötutkimuspoliklinikka Gravidassa asioiville sekä synnyttämään tuleville
Voimassa olevat rajoitukset sairaalassa vierailuun vaikuttavat myös Keski-Suomen keskussairaan äitiys- ja sikiötutkimuspoliklinikka Gravidan ja synnytysyksikön asiakkaisiin. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri noudattaa koronavirustilanteessa hallituksen linjaamia toimenpiteitä, joiden mukaan ulkopuolisten vierailut sairaalassa on kielletty pois lukien esimerkiksi puolison tai tukihenkilön läsnäolo synnytysosastolla. Näillä toimenpiteillä haluamme estää viruksen leviämisen tiloissamme suojellen asiakkaitamme ja henkilökuntaa.

Asiointi äitiys- ja sikiötutkimuspoliklinikka Gravidassa
Gravidan vastaanotto- ja odotustiloihin voivat tulla ainoastaan ajanvarausasiakkaat. Puoliso tai tukihenkilö odottaa sairaalan ulkopuolella. Myöskään lapsia ei saa tuoda Gravidan tiloihin.

Jos olet hengitystieoireinen (nuha, yskä, kuume), soita ennen kuin tulet vastaanotolle p. 014 269 1104.

Synnyttämään tulevat
Synnytyksessä saa olla mukana isä tai tukihenkilö ja vain tämä henkilö saa vierailla luonasi koko hoitojakson ajan. Jos olet synnytyksen käynnistyessä hengitystieoireinen (nuha, yskä, kuume), soita synnytysvastaanottoon ennen saapumistasi sairaalaan p. 014 269 1204.
Isän tai tukihenkilön tulee olla terve tullessaan synnytykseen.
Synnytyksen jälkeen isovanhempien tai vastasyntyneen sisarusten vierailu osastolla ei ole mahdollista.

Vierailu vastasyntyneiden osastolla
Mikäli vauva joutuu vastasyntyneiden osastolle (erityishoidon tarve), voi siellä vierailla äidin lisäksi isä tai tukihenkilö. Vastasyntyneiden osastolla vieraillaan vain terveenä.