Kesäkuussa kirjoja pääsee taas lainaamaan normaalimmin, kun Korpilahden aluekirjasto avaa ovensa kahdeksan kirjaston joukossa. Kirjastopalvelut toimivat kuitenkin kesän ajan rajoitetuin palveluin.
Avoinna olevat kirjastot toimivat kesän ajan suppeammilla aukioloajoilla ja palvelutarjonnalla. Esimerkiksi omatoimikirjastoaukioloja ei kesän aikana ole.

Kirjastoautot palaavat liikennöimään aikataulun mukaisia reittejänsä 13.7. lähtien. Kirjastoautot ajavat vain iltapäivän pysäkit koulujen loma-aikoina.
Vaikka kirjastoautojen liikennöinnin alkamista joudutaan vielä odottamaan, ajavat autot reittinsä läpi muutamana päivänä kesäkuun aikana. Liikennöinnin aikana autoista voi noutaa varauksia ja niihin voi palauttaa lainoja. Kirjastoauton voi valita verkkokirjastossa tehdyn varauksen noutopäiväksi auton pop-up päivien ajaksi. Kirjastoautossa lyhyesti asioidessaan asiakkaat voivat napata mukaansa lukemista myös autojen hyllyistä. Kirjastoautoihin otetaan samanaikaisesti enintään kaksi asiakasta. Autojen liikennöintipäivät voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta.
Kirjastoissa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia, jonka vuoksi esimerkiksi asiakastietokoneista vain osa on käytettävissä. Turvavälien pitämistä tullaan varmistamaan sekä opastein että istumapaikkoja rajoittamalla.
Asiakkaita pyydetään suosimaan aineistojen varaamista verkosta, sekä kääntymään mahdollisuuksien mukaan e-kirjaston valikoiman puoleen. Kirjastoissa asiointi on hyvä pitää jatkossakin mahdollisimman lyhyenä. Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtien paikalle tulisi saapua vain terveenä.
Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteiden ja palveluiden aukioloihin vaikuttavat sekä henkilöstöresurssit että koronavirustilanne. Tavallisesti kesäisin kirjaston henkilökunnasta noin kolmasosa lomailee samanaikaisesti, jolloin henkilöstötilannetta paikataan vuosilomasijaisilla. Tänä kesänä koko kirjastohenkilökunnan vuosilomat on keskitetty alkukesään, eikä vuosilomasijaisten käyttäminen ole poikkeuksellisesti mahdollista.

Kesän aikana kirjastopalveluiden aukioloja ja palvelutarjontaa saatetaan muuttaa esimerkiksi Suomen hallituksen, Jyväskylän kaupungin tai aluehallintoviraston linjausten ja suositusten pohjalta

Korpilahden kirjasto palvelee 1.6. alkaen seuraavasti: ma, to 14–19, ti, ke, pe 11–16. Kirjastot ovat kiinni juhannusaattona, perjantaina 19.6.Torstaina 18.6. kirjastot ovat avoinna kello 16 saakka.

Kirjastoauto Martti ajaa reittinsä kesäkuussa 16.6. ja 22.-23.6. 1.6.2019–31.5.2020 voimassa olleiden aikataulujen mukaisesti.