Tulevana perjantaina ei tarvitse kokata itse, sillä Korpilahden alueella on tarjolla monenlaista herkkua. Makumatka Korpilahdella -illassa on mukana yhdeksän yritystä, jotka tarjoilevat suuhunpantavaa aina paistetuista kuhnureista paellaan, tuoreisiin marjoihin, Painaa Burgeriin, Oittilan perunarieskoihin ja moksilaisiin makuihin.
Makumatka Korpilahdella sai alkunsa, kun Vaarunhovin yrittäjät Tiia ja Rauno Leván päättivät tuoda Etelä-Suomesta tutun tapahtuman Korpilahdelle.
– Olemme siellä osallistuneet Herkkujen yöhön. Keski-Suomessa on järjestetty hankkeen turvin Aitoja makuja- tapahtumaa. Heti kun tänne muutimme, ajattelimme, että vastaava tapahtuma olisi mukava järjestää Korpilahden alueella, Tiia sanoo.
Iltakuudesta puolilleöin kestävän tapahtuman ajatus on se, että tapahtumaan osallistuvissa paikoissa on tarjolla pientä purtavaa lompakolle ystävälliseen hintaan.
-Tapahtuma on oiva tilaisuus tutustua korpilahtelaiseen tarjontaan.

Hakamaan lammastilalla herkkujen raaka-aine on luonnollisesti lammas. Tilalta sanotaan, että ruoka on valmistettu satokauden aineksista.
Pirttiahon Puutarhan marjakesä alkaa olla lopuillaan, mutta vielä on tarjolla tuoreita mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa. Marjojen lisäksi tarjolla on avomaan kurkkua ja omenoita.
Komppa-Seppälän tilalla on mahdollisuus maistaa vähän harvinaisempaa tuotetta eli paistettuja kuhnureita. Tarjolla on myös aidoista raaka-aineista italialaiseen tapaan valmistettua Päijänne-pitsaa ryyditettynä itsetehdyllä pestolla.
Juhlakartano Tähtiniemessä voi nauttia Struven soppaa eli keittoa, jossa on kuhaa ja lohta. Keiton kanssa on tarjolla itsetehtyä saaristolaisleipää.
Haanpään kesäkahvilassa pääsee maistamaan muun muasa Liisankankaan jäätelöä, kuuluja munkkeja sekä Painaa Burgereita.
Pimeessä Pirtissä voi käydä maistelemassa Sirkku Mennalan pieniä leivonnaisia. Oittilassa Villa Cawenissa on tarjolla perunarieskaa Oittilan tapaan.
Vaarunhovissa on paellapannu kuumana ja ruokailuhetkeä ryydittää haitarimusiikki.
Surkeenjärven matkailutilalla maistellaan moksilaisia makuja, mikä tarkoittaa muun muassa hirvikeittoa, talon leipää ja juureksia.

kana yhdeksän yritystä, jotka tarjoilevat suuhunpantavaa aina paistetuista kuhnureista paellaan, tuoreisiin marjoihin, Painaa Burgeriin, Oittilan perunarieskoihin ja moksilaisiin makuihin.
Makumatka Korpilahdella sai alkunsa, kun Vaarunhovin yrittäjät Tiia ja Rauno Leván päättivät tuoda Etelä-Suomesta tutun tapahtuman Korpilahdelle.
– Olemme siellä osallistuneet Herkkujen yöhön. Keski-Suomessa on järjestetty hankkeen turvin Aitoja makuja- tapahtumaa. Heti kun tänne muutimme, ajattelimme, että vastaava tapahtuma olisi mukava järjestää Korpilahden alueella, Tiia sanoo.
Iltakuudesta puolilleöin kestävän tapahtuman ajatus on se, että tapahtumaan osallistuvissa paikoissa on tarjolla pientä purtavaa lompakolle ystävälliseen hintaan.
-Tapahtuma on oiva tilaisuus tutustua korpilahtelaiseen tarjontaan.

Hakamaan lammastilalla herkkujen raaka-aine on luonnollisesti lammas. Tilalta sanotaan, että ruoka on valmistettu satokauden aineksista.
Pirttiahon Puutarhan marjakesä alkaa olla lopuillaan, mutta vielä on tarjolla tuoreita mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa. Marjojen lisäksi tarjolla on avomaan kurkkua ja omenoita.
Komppa-Seppälän tilalla on mahdollisuus maistaa vähän harvinaisempaa tuotetta eli paistettuja kuhnureita. Tarjolla on myös aidoista raaka-aineista italialaiseen tapaan valmistettua Päijänne-pitsaa ryyditettynä itsetehdyllä pestolla.
Juhlakartano Tähtiniemessä voi nauttia Struven soppaa eli keittoa, jossa on kuhaa ja lohta. Keiton kanssa on tarjolla itsetehtyä saaristolaisleipää.
Haanpään kesäkahvilassa pääsee maistamaan muun muasa Liisankankaan jäätelöä, kuuluja munkkeja sekä Painaa Burgereita.
Pimeessä Pirtissä voi käydä maistelemassa Sirkku Mennalan pieniä leivonnaisia. Oittilassa Villa Cawenissa on tarjolla perunarieskaa Oittilan tapaan.
Vaarunhovissa on paellapannu kuumana ja ruokailuhetkeä ryydittää haitarimusiikki.
Surkeenjärven matkailutilalla maistellaan moksilaisia makuja, mikä tarkoittaa muun muassa hirvikeittoa, talon leipää ja juureksia.

Maarit Nurminen