Saara Aalto odottaa innolla joulukonserttien sarjaa, joka käynnistyy joulukuun alussa Mikkelistä.

Laulaja ja lauluntekijä Saara Aalto on tullut tutuksi monista televisio-ohjelmista. Suomalaiset tutustuivat laajemmin upeaääniseen Aaltoon, kun hän sijoittui vuonna 2007 kolmanneksi Talent Suomi -kilpailussa. Aalto konsertoi Korpilahden kirkossa 4.12. Häneltä ilmestyi uusi joululevy viime perjantaina.
-Tämä on toinen joululevyni, edellinen ilmestyi vuonna 2011. Aiemmin tein joka vuosi joulukonserttikiertueen ja se oli vuoden kohokohta. Sitten muutin Lontooseen ja tuli brittien X-Factor -kilpailu, jonka jälkeen en ennättänyt Suomeen. Nyt ilmoitin managerille, että haluan tehdä joululevyn ja joulukonserttikiertueen Suomessa, Aalto kertoo.
Uudelta levyltä löytyy tunnelmallista joulumusiikkia.
-Edelliselle levylle eivät mahtuneet kaikki kappaleet, jotka olisin halunnut levyttää. Tälle levylle olen tehnyt myös muutaman uuden joululaulun. Kirkot ovat oikeita paikkoja esittää levyn musiikkia. Kirkot ovat niin tunnelmallisia ja akustiikaltaan hyviä. Korpilahden kirkossa en ole koskaan käynytkään. Viimeisimmästä Jyväskylän keikastakin on jo vuosikausia aikaa. Emme ikinä onnistuneet varaamaan Jyväskylästä kirkkoa joulukonserttia varten, vaikka fanit sitä kyselivät, Aalto sanoo.
Aalto on tyytyväinen uuteen levyyn.
-Se on ehkä paras tekemäni levy. Sitä tehtiin rakkaudella ja asiat mietittiin tarkkaan. Esimerkiksi sovituksiin on käytetty paljon aikaa.
Omaa jouluaan Aalto viettää leväten perheen parissa.
-Joulukonserttikiertueen jälkeen olo on aina tosi väsynyt. Itselleni joulussa on ollut parasta musiikki, jota on ihana laulaa. Pysyn hyvin joulufiiliksissä koko kuukauden. Ensi vuoden alussa minulla on pitkä loma ensi kertaa vuosiin tammi-helmikuussa. Sen jälkeen ohjelmassa on iso musikaali Helsingissä, josta sain pääroolin. Sitä on hienoa mennä tekemään.
Saara Aalto, Fairytale – joulun taikaa, Korpilahden kirkko 4.12.

Joulukonsertit jatkuvat kamarikuoro Valon joulukonsertilla. Luvassa on kaunista, herkkää ja valoisaa joulumusiikkia. Kamarikuoro Valo on Jyväskylän seurakunnan kuoro ja kuorossa on tällä hetkellä noin 35 nuorekasta ja innokasta laulajaa. Kuoron johtajana toimii Jyväskylän seurakunnan kanttori, diplomilaulaja Pertti Tahkola.
Kamarikuoro Valo, Joulun Valo, Korpilahden kirkko su 8.12.

Lisää kuuluisuuksia on luvassa, kun kirkossa konsertoivat Diandra ja Teemu Roivainen. Diandra Flores voitti Idolsin kuudennen tuotantokauden ja hänen esikoisalbuminsa Outta my Head myi heti kultaa. Teemu Roivainen valittiin tangokuninkaaksi vuonna 2014.
Diandra ja Teemu Roivainen, Syttyy valot tuhannet Korpilahden kirkko ke 11.12.
Kuoromusiikin pariin palataan joulukuun puolivälissä, kun Harjun Laulu saapuu konsertoimaan. Harjun Laulu on lähes 50 laulajan tavoitteellisesti harjoitteleva sekakuoro. Kuoron ohjelmistoon kuuluu perinteisiä koti- ja ulkomaisia kuoroteoksia. Kuoroa johtaa Rita Varonen.
Harjun Laulun joulukonsertti Korpilahden kirkko su 15.12.

Joulukonserttien sarjan päättää kamarikuoro Hehku. Kamarikuoro Hehku on syksyllä 2016 perustettu kuoro, johtajanaan musiikkipedagogi Reetta Vasalampi. Hehkussa laulaa yli 40 musiikin harrastajaa, joista osa on alan opiskelijoita ja ammattilaisia
Kamarikuoro Hehku, Tummuu ihana jouluilta Korpilahden kirkko, pe 20.12.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia alueseurakunnassa pidetään viisi kappaletta: ti 10.12. klo 18, Lasten kauneimmat,
seurakuntalo, to 12.12. klo 18 Ylä-Muuratjärven kylätalo, Petäjävedentie 2178, Tikkala, ti 17.12. klo 18 Satamakapteeni, Korpilahdentie 8.
Säpäkät Soinnut ja
Kati-Marjut Rautalin, ke 18.12. klo 18 Vaarunhovi, Oittilantie 101. Ylistysryhmä, su 22.12. klo 18 kirkko, Kirkkokuoro ja Valonsäde.

Maarit Nurminen