Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä hyödynnetään entistä enemmän sähköisen asioinnin mahdollisuuksia. Yksi hiljattain käyttöön otetuista sähköisistä palveluista on tekstiviestimuistutus, joka lähtee automaattisesti tietyille poliklinikoille varatuista vastaanottoajoista.

Jatkossa KSSHP:llä on tarkoitus lähettää muistutusten lisäksi muitakin tekstiviestejä esimerkiksi lähetteen saapumisesta erikoissairaanhoitoon. Myös nopeaa leikkausaikaa saatetaan tarjota tekstiviestillä. Lisäksi tekstiviestillä voidaan kysyä palautetta saadusta palvelusta tai lähettää pyyntö täyttää linkin takana oleva sähköinen esitietolomake.

Omat potilastietojärjestelmään tallennetut yhteystiedot voi käydä tarkastamassa eAsioinnin kautta.

Keski-Suomen alueella on käytössä monia eri tekstiviestipalveluja, jotka hakevat asiakkaan puhelinnumeron suoraan potilastietojärjestelmästä. Erikoissairaanhoito (Keski-Suomen keskussairaala), Seututerveyskeskus, Muuramen Hyvinvointi liikelaitos ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus käyttävät kaikki samaa potilastietojärjestelmää. Jotta terveydenhuollon tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen onnistuu, on tärkeää, että potilastietojärjestelmään tallennetut yhteystiedot, erityisesti matkapuhelinnumero, ovat ajan tasalla.

Puhelinnumeron voi halutessaan korjata ajan tasalle myös itseilmoittautumislaitteessa Keski-Suomen keskussairaalaan saavuttaessa.

Sairaanhoitopiiri tarjoaa enenevästi myös monia muita sähköisen asioinnin palveluja. Keski-Suomen keskussairaalan poliklinikoilla on esimerkiksi erilaisia sähköisiä verkossa täytettäviä esitieto- ja toimintakykylomakkeita, mm. leikkaukseen tai reumapoliklinikalle tuleville. Joillekin poliklinikoille (leikkausjonotiedustelu, korva- nenä ja kurkkutaudit sekä kipupoliklinikka) voi ottaa yhteyttä täyttämällä sähköisen yhteydenottolomakkeen eAsioinnissa. Myös biopankkisuostumuksen voi antaa sähköisesti.

Lisäksi sairaalalla on uusi chat-palvelu, joka palvelee raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä ksshp.fi-verkkosivuilla. Chat-palvelua on tarkoitus hyödyntää jatkossa muissakin palveluissa.