Pääsiäismunia Seija Halisen ja Maria Virtasen kanssa huovuttivat Eeli, Laura, Minttu, Viola, Iina, Emilia ja Sara. Sarvenperän käsityökerhossa on ollut toistakymmentä innokasta käsitöiden tekijää.

Sarvenperän vanhalla koululla on kokoonnuttu joka toinen viikko tekemään käsitöitä yhdessä jo kolmen vuoden ajan. Käsityökerhossa on syntynyt monenlaista, huovutetuista pääsiäismunista rautalangasta tehtyihin kynttilänjalkoihin.
– Alun perin tämä lähti siitä, kun tiesimme, että Seija Halinen on taitava kutomaan sukkia ja ajattelimme, että hän voisi opettaa sukkien kutomista meille, Maria Virtanen kertoo.
– Sitten tämä on vähän lähtenyt rönsyilemään, olemme tehneet hyvin monenlaista. Olemme kutoneet palatossuja, virkanneet lasipurkkien suojuksia ja matonkuteista koreja, tehneet kahvipussikoreja ja tuikunkuorista kukkasia, ommelleet vanhoista t-paidoista pipoja, askarrelleet nukkekodin kalusteita ja erilaisia tavaroita nukkekotiin ja paljon muuta. Ennen pääsiäistä olemme aina tehneet pääsiäiskoristeita ja virpomisoksia, ennen ystävänpäivää ystävänpäiväkortteja ja ennen joulua joulukortteja.
Kerhossa on käynyt toistakymmentä lasta ja nuorta, Sarvenperältä, Ylä-Muuratjärveltä, Tikkalasta ja Kuohulta.
– Ikä- ja sukupuolirajoituksia meillä ei ole, mutta lähes kaikki kerholaiset ovat kyllä olleet tyttöjä. Ikähaitari on iso, nuorin on kolmevuotias ja vanhimmat 16-vuotiaita, Seija Halinen kertoo.

Kerhossa on käynyt myös vierailevia opettajia.
– Sirkka Louhi kävi opettamassa meille rautalankatöitä ja Raili Korpinen kahvipussikorien tekoa. Hän tulee vielä näyttämään, miten kahvipusseista leikatuista paloista kootaan joutsen, kun olemme saaneet kokoon tarpeeksi kahvipussilappuja, Maria Virtanen kertoo.
Ideoita käsitöihin on saatu tuttavilta ja lehdistä.
– Meillä ei ole valmiita malleja, vaan jokainen soveltaa vähän itse. Eikä kerholaisia tarvitse paljon neuvoakaan, he ovat niin oma-aloitteisia ja keksivät omia juttuja, Seija Halinen kehuu.
– Ideana on, että jokainen voi tehdä omiakin käsitöitä, ei ole pakko tehdä sitä, mitä muut tekevät. Tarkoituksena on kokoontua yhteen tekemään käsitöitä.
– Kivointa on ollut palatossujen tekeminen, Viola Komsi toteaa.
– Nukkekotijutut olivat myös kivoja, Emilia Virtanen sanoo.
Maria Virtasen mukaan tekemistä on valittu toiveidenkin mukaan.
– Savitöitäkin on toivottu, mutta niitä emme ole vielä tehneet, Virtanen toteaa.
Materiaalien osalta kerhossa suositaan kierrätystä; säilykepurkeista on tehty lyhtyjä ja perunalastupurkista syntyy vaikkapa nukkekodin pönttöuuni.
– Todella vähän olemme ostaneet mitään. Kyläseura on vähän avustanut materiaalihankinnoissa ja olemme saaneet myös lahjoituksia, Seija Halinen kertoo.
– Kerhoa on tarkoitus pitää niin kauan kuin kävijöitä riittää.

Tiina Lamminaho

Pääsiäismunia Seija Halisen ja Maria Virtasen kanssa huovuttivat Eeli, Laura, Minttu, Viola, Iina, Emilia ja Sara. Sarvenperän käsityökerhossa on ollut toistakymmentä innokasta käsitöiden tekijää.