Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut keskittyy kiireellisten potilaiden hoitamiseen ja ajaa mm. ryhmätoimintaa alas.
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ilmoitti tänään alueellaan 6 uudesta koronavirustartunnasta. Yhteensä tartunnan saaneita on nyt Keski-Suomessa 12. Huolestuneiden asukkaiden yhteydenotot Jyväskylän kaupungin terveyspalveluiden neuvontanumerossa lisääntyvät jatkuvasti.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa aletaan hallitusti ajamaan palveluita alas epidemiaan valmistautumisen vuoksi. Samalla vierailuja sosiaali- ja terveyspalveluiden yksiköissä rajoitetaan yhä tiukemmin. Myös ryhmätoiminta keskeytetään käytännössä kokonaan.

Terveysasemilla lopetetaan kiireettömien vastaanottoaikojen antaminen ja keskitytään ylläpitämään kiireellistä vastaanottoa sekä kansalaisten koronavirusneuvontaa. Kiireettömiä aikoja varaavien yhteystiedot otetaan ylös ja heidät laitetaan niin sanotulle jonokirjalle. Potilaisiin ollaan yhteydessä, kun nähdään, miten koronatilanne alueella etenee ja voidaan turvallisesti antaa vastaanottoaikoja. Kiireettömillä ajoilla tarkoitetaan esimerkiksi pitkäaikaissairauksien vuosikontrolleja.

Asumispalveluiden ja kaupunginsairaalan osastojen vierailut kielletään

Tästä päivästä lähtien kielletään ulkopuolisten vierailut vammaispalveluiden asumisyksiköissä sekä Lahjaharjuntien ja Kynnystien päihdekuntoutumien asumispalveluissa. Ulkopuolisten vierailut kielletään myös kaupunginsairaalan osastoilla. Tästä päivästä lähtien osastojen ovet ovat lukittuina, eikä ulkopuoliset pääse niillä kulkemaan.
Eilen kiellettiin jo läheisten ja omaisten vierailut ikääntyneiden asumispalveluissa. Toimenpiteillä halutaan estää viruksen leviäminen asumisyksiköihin, sillä tiedossa on, että ikääntynet ja jotain perussairautta sairastavat ovat erityisen alttiitta vakaville sairastumisille.

Vammaispalveluissa keskeytetään työ- ja päivätoiminta
Vammaispalveluissa keskeytetään työ- ja päivätoiminta maanantaista alkaen. Perheiden kanssa keskustellaan yksittäisten lyhytaikaishoidon jaksojen toteutuksesta ja niiden siirtämisestä sekä työ- ja päivätoiminnan keskeytysten vaikutuksista perheen arkeen. Ikääntyneiden päiväkeskustoiminnan keskeytyksestä informoitiin asukkaita jo eilen.

Flunssaiset potilaat otetaan sosiaali- ja terveyspalveluissa jatkossa vastaan maskiin suojautuneina
Sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä aletaan suojata siten, että kaikissa flunssaisten potilaiden ja asiakkaiden kanssa tapahtuvissa kontakteissa henkilöstöllä on kasvoillaan suojamaskit. Tällä halutaan varmistaa se, että hoitoalan ammattilaiset säilyvät terveinä ja ovat valmiina hoitamaan eri vointisia asukkaita koronavirustartuntatilanteissa.

Jos epäilet tartuntaa, soita neuvontanumeroon
Asukkaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa tai haluavat kysyä tautiin liittyvissä asioissa, voivat soittaa terveysasemien keskitettyyn puhelinneuvontaan numeroon 014 266 0133. Numerosta vastataan arkisin ma-to klo 8–16 ja perjantaisin klo 9–16. Muina aikoina soitetaan päivystyksen keskitettyyn neuvontanumeroon 116 117.