Korpilahdelta kotoisin oleva Osmo Ikonen on varmasti yksi kiireisimmistä musiikin ammattilaisista maassamme. Tänäkin vuonna alkuvuosi oli täynnä keikkoja, tv-tuotantoja, sovittamisia, studioäiviä ja bänditreenejä. Kevään ja kesän oli tarkoitus kulua Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueella, joka olisi huipentunut loppuunmyydylle Helsingin Olympiastadionille. Toisin kuitenkin kävi; koronapandemia tyhjensi kalenterin kerrasta.
-On omituista sanoa, mutta koronan aiheuttama yhteiskunnan lockdown oli parasta, mitä minulle on pitkään aikaan tapahtunut. Pystyin keskittymään täysin oman musiikin tekemiseen. Välillä on ollut huono omatunto siitä, ettei ehdi tehdä ollenkaan omaa musaa, Osmo Ikonen kertoo.
Ikonen alkoi työstää ensimmäistä suomenkielistä albumiaan ja ensimmäinen kappale levyltä julkaistiin pari viikkoa sitten.
Ikonen on tyytyväinen Leikitään et rakkaus ei voi kuolla -biisin saamaan vastaanottoon. Se hyväksyttiin muun muassa Spotifyn uuden musiikin soittolistalle.
Ikonen on tuttu kasvo sellaisista televisio-ohjelmista kuin Voice of Finland, Tähdet, tähdet ja SuomiLove. Viimeksi mainitussa Ikonen on toiminut solistina ja sovittajana.
-SuomiLove on näistä oma suosikkini, koska siinä on päässyt tekemään eniten ja käyttämään omaa luovuuttaan. Kaikki ohjelmat ovat toki mukavia ja niissä syntyy aina oma, tiivis yhteisönsä. Televisio on ollut hyvää vastapainoa keikkailulle. Ei tarvitse matkustaa, eivätkä työpäivät veny niin myöhäisiksi.
Sunrise Avenuen stadionkeikat ovat siirtyneet ensi vuodelle heinäkuulle; oman levyn julkaisu on suunnitteilla toukokuulle.
-Tilanne on se mikä on, ensi keväästä ja kesästä ei osaa kukaan sanoa.
Osmo nähdään yhdessä muun musisoivan perheen kanssa gospel-konsertissa Korpilahden kirkossa ylihuomenna keskiviikkona.
Maarit Nurminen