Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut on sulkenut latuja joko osittain tai kokonaan tykkylumen aiheuttaman turvallisuusriskin vuoksi. Korpilahden liikuntapaikkojen hoitaja Janne Savolainen kertoo, että Korpilahden Kokkomäessä voi hiihtää huoletta.

-Yksi latva oli katkennut ladulle, mutta sen oli joku korjannut pois. Kokkomäessä ei ole vaaraa laduille kaatuvista puista.

Kaupunki teki latujen sulkemispäätöksen yhdessä Keski-Suomen pelastuslaitoksen kanssa. Suljettuna ovat esimerkiksi kaikki Ladun Majan hiihtoreitit.

Kuntalaisten kannattaa olla erittäin varovaisia myös muualla maastossa, sillä raskas lumi puiden päällä voi aiheuttaa vaaratilanteita missä vain. Pelastuslaitos neuvoo kuntalaisia soittamaan 112, jos puiden kaatumisesta aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Kari Häkkinen kaupungin liikuntapalveluista kertoo, että Korpilahden edustan jäälatu tehdään heti, kun ELY-keskukselta tulee päätös siitä, että moottoriajoneuvoja voidaan kirkonkylän edustalla käyttää latujen tekemiseen ja kun sääolosuhteet sen sallivat.

-Tällä hetkellä jäällä on vettä paikoin enemmän ja paikoin vähemmän. Olen tehnyt latuja 40 vuoden ajan ja tällainen tilanne on usein tammikuussa. Vielä ei kannata heittää toivoa, sillä uskoisin jääladun tulevan helmi-maaliskuussa, Häkkinen sanoo.

Myöskään Jyväsjärvelle ei pystytä tekemään latuja tai luistelurataa jäällä olevan veden vuoksi.

Maarit Nurminen