Syyskuun ensimmäisenä päivänä Humanistisen ammattikorkeakoulun ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat aloittavat opintonsa uudessa rakennuksessa Alkio-opiston vieressä. Uusia opiskelutiloja ovat tähän mennessä käyttäneet vain Alkio-opiston opiskelijat, sillä humakilaiset ovat opiskelleet pääsääntöisesti etäyhteyksin viimeisen puolentoista vuoden ajan.
-Me todella toivomme, että edes osa opiskelijoista pystyy aloittamaan lähiopetuksessa. Lähiopetus on sekä opiskelijoiden että henkilökunnan kannalta tärkeä asia, lehtorit Sanna Pekkinen ja Maarit Honkonen-Seppälä toteavat.
Yhteistöpedagogin opinnot on aloittamassa 45 opiskelijaa ja kulttuurituottajan opintoja aloittelee 30 opiskelijaa. Mikäli kaikki vuosikurssit olisivat paikalla, Tähtiniemen kampuksella liikkuisi kolmisensataa Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijaa.
Uudet tilat valmistuivat vuosi sitten syksyllä, mutta koronaepidemian jyllätessä rakennuksessa ei ole vietetty vielä varsinaisia vihkiäisjuhlia.
-Toivomme, että nekin voitaisiin lähitulevaisuudessa järjestää.
Humakin opiskelijat asuvat pääsääntöisesti Jyväskylässä.
– Suurin osa harjoittelupaikoista on kaupungin alueella. Teemme toki yhteistyötä paikallisten tahojen, kuten esimerkiksi Korpilahden teatterin kanssa. Teatterilla on harjoittelussa ollut sekä kulttuurituottaja- että teisöpedagogiopiskelijoita.
Humanistisella ammattikorkeakoululla on käytössään uusissa tiloissa muun muassa kolme luokkahuonetta ja monitoimitila.
-Monitoimitilaa on ajateltu pienten juhlien ja tilaisuuksien pitopaikkana. Näin turvavälien aikana sitä tullaan käyttämään myös opetustilana. Monitoimitila toimii myös opiskelijoiden oleskelupaikkana. Tilan yhteydessä on pieni keittiö, jossa voi keittää kahvia ja lämmittää omia eväitään. Nyt meillä on käytössämme nykyaikaiset opetustilat.
Useimmissa tiloissa on otettu huomioon esimerkiksi opetuksen tai kokousten videointi ja etäyhteydet.
-Jos jotain pitäisi nyt muuttaa, niin ehkä kokoustiloja tarvittaisiin vähän vähemmän. Todennäköistä on, että useimmat kokoukset pidetään tulevaisuudessa videoyhteyksin, eikä niinkään kokoonnuta enää saman pöydän ääreen, Pekkinen sanoo.
Humanistinen ammattikorkeakoulu on toiminut Korpilahdella vuodesta 1998 lähtien, kun kulttuurituottajien koulutus käynnistyi. yhteisöpedagogien koulutus siirtyi Suolahdesta Korpilahdelle vuonna 2013. Humakin toiminta Kankaan alueella lakkasi vuoden 2020 lopussa ja nyt kaikki opetus Keski-Suomessa on keskitetty Korpilahdelle.
Humanistisella ammattikorkeakoululla on neljä alueyksikköä – pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen, Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.