Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä lokakuussa teemalla ”Iloa toimeliaisuudesta”

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 7.-14. lokakuuta. Teemaviikolla kiinnitetään huomiota ikäihmisiin ja ikääntyneiden palveluihin tänä vuonna teemalla ”Iloa toimeliaisuudesta”. Jyväskylässä vanhustenviikolla on perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa.

– Vanhustenviikon teemalla tuodaan iloa ja leikkimielisyyttä ikäihmisten elämään. Myös seniorimessujen ohjelma on hyvin toimelias ja kulttuuripainotteinen, kertoo ikääntyneiden päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Vanhustenviikolla tuodaan esiin tapoja, joilla ikäihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa on monipuolisesti kulttuuria, liikkumista ja elämäniloa.

Korpilahden päiväkeskuksessa järjestetään tiistaina 9.10. seniorjuniorsurf- tapahtuma. Tapahtumassa nuoremmat opettavat ikäihmisille nettisuffailun saloja.

Vie vanhus ulos – valtakunnallisella kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kuka tahansa voi ilmaista välittämistään ja arvostustaan viemällä oman vanhuksensa tai iäkkään naapurinsa ulos.