Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ei ole viimeisen vuorokauden aikana ilmennyt yhtään uutta koronatartuntaa ja koronan vuoksi sairaalahoidossa on vain muutamia potilaita.
-Koska tilanne on pysynyt viime aikoina sekä meillä että muissakin lähialueen sairaanhoitopiirissä näin rauhallisena, kiireettömiä hoitoja ja tutkimuksia tullaan käynnistämään Keski-Suomen keskussairaalassa yhä enenevässä määrin. Samalla linjalla näyttäisivät olevat myös muut isot erikoissairaanhoitoa tarjoavat sairaalat, KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva kertoo

Johtajaylilääkäri on huolissaan niistä potilaista, jotka peruvat vastaanottoaikoja ja tutkimuksia koronan pelossa. Paloneva korostaa, että Keski-Suomen keskussairaalaan hoitoihin ja tutkimuksiin tulo on turvallista.

-Koronapotilaat eivät ole sairaalan tiloissa missään vaiheessa muiden potilaiden kanssa tekemisissä, vaan heidän hoitonsa tapahtuu pelkästään koronapotilaille tarkoitetuissa eristetyissä tiloissa. Hoitoketju koronapotilaita varten on luotu jo sisäänkäynnistä alkaen, eli koronapotilaat saapuvat sairaalaan pelkästään heille tarkoitetusta sisäänkäynnistä, jota ketkään muut potilaat eivät käytä, kertoo vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Paloneva kertoo, että koska rajoitustoimenpiteet ovat purreet hyvin ja sairaalassa on kapasiteettia hoitaa myös muita potilaita, niin jonojen purku ei -kiireellisten potilaiden hoidossa on nyt järkevää. Koronatilanteen vuoksi lakisääteisiä hoitotakuun määräaikoja ei kaikilta osin pystytä noudattamaan.
-Mikäli potilas itse peruu tarjotun hoitoajan, niin hoitotakuu kyseiseen vaivaan raukeaa. Toki me pyrimme tarjoamaan uutta aikaa seuraavana mahdollisena ajankohtana, mutta takeita siitä, milloin uuden ajan saa, ei ole. Lääkärinä minua huolestuttaa se, että vakavia sairauksia voi jäädä huomaamatta ja hoitamatta mikäli aikoja perutaan tai siirretään Paloneva toteaa.