Jyväskylässä on viikonlopun aikana todettu 31 uutta koronatartuntaa. THL:n tilastoissa tartuntamäärät eivät viikonloppuna näkyneet, mutta ne päivittyvät tilastoihin todennäköisesti alkuviikon aikana. Kokonaisuudessaan viime viikosta muodostui Jyväskylässä tartuntojen ennätysviikko yhteensä 108 tartunnalla.

− Tilastoinnin hitaudesta johtuvista seuraavien päivien tartuntaluvuista ei Jyväskylässä tarvitse huolestua eikä meillä ole uutta tartuntarypästä, ylilääkäri Johanna Tuukkanen rauhoittelee.

Uudet tartunnat ilmenivät edelleen pääosin syysloman alussa ilmenneen joukkoaltistuksen ja sen myötä asetettujen karanteenien sisältä. Myös yksittäisiä uusia tartuntoja ilmeni. Kyllön sairaalassa ilmeni yksi tartunta, ja se aiheutti 20 työntekijän asettamisen karanteeniin tänään maanantaina.

Viime viikon lopun osalta Jyväskylän tartuntamäärien kehitys oli päivätasolla laskeva ja siten myös kuluvan viikon tartuntamäärien ennakoidaan olevan laskussa laajojen karanteenien ja asukkaiden käytöksessä selkeästi havaittavan varovaisuuden ansiosta.

− Karanteeneissa olevia ihmisiä on testattu meillä laajasti ja suhteessa karanteenissa olevien joukkoon eli yli tuhanteen ihmiseen tartuntojen määrä on ollut ennakoitavissa. Se, mistä ihmiset ovat tartunnan saaneet, on terveydenhuollon tiedossa yli 80 prosentissa tartunnoista, ylilääkäri Johanna Tuukkanen kertoo.

− Uusia, laajamittaisia tartuntaryppäitä ei ole ilmennyt ja siitä kiitos kuuluu myös asukkaillemme. Maski- ja turvallisuussuosituksia on selkeästi noudatettu ja siten hallitsematonta leviämistä ei meillä ole havaittu, Johanna Tuukkanen toteaa.