Taika-Petteri sekä karhut Jakke ja Armas opettavat videoilla muun muassa keskustelu- ja tunnetaitoja esikoululaisille. Karhujen eskari on syntynyt yhteistyössä psykologi Ilona Rauhalan ja työelämän kehittämiseen ja valmentamiseen sekä kognitiotieteisiin erikoistunut teologi Ira Langen kanssa.
-Ajatus tällaisen sisällön tuotannosta lähti liikkeelle siitä, että aikuisten ihmisten keskustelukulttuuri on nykyään niin huono. Erityisesti sosiaalisessa mediassa, Petteri Hakanen kertoo.
Videoissa käsitellään muun muassa tervehtimistä, muiden kannustamista kuuntelemista sekä eleitä ja ilmeitä. Myös kännykän käytöstä keskustellaan.
-Sisällöissä on oppimista myös aikuisille. Esimerkiksi puhelimen käytössä meillä on paljon oppimista, minulla itsellänikin. Puhelin olisi osattava laittaa pois esimerkiksi silloin, kun keskitytään kommunikoimaan ja keskustelemaan lapsen kanssa. Lapset ovat ihan järkeviä ja heidän kanssaan voi keskustella.
Videot sisältävät tehtäviä ryhmässä, räppi-osuuden sekä kotitehtäviä.
-Videot ovat riittävän lyhyitä, jotta lapset jaksavat niihin keskittyä. Kokonaisuudet on puristettu kolmen minuutin mittaisiksi, Hakanen kertoo.
Karhujen esikoulu on ollut käytössä espoolaisissa esikouluissa.
-Saadun palautteen mukaan videoita odotetaan ja erityisesti räppi-osuudet ovat olleet lasten mieleen.

Karhujen esikoulu on tulossa käyttöön myös korpilahtelaisille esikouluryhmille, kun Mannerheimin Lastensuojeluliiton Korpilahden yhdistys kustansi materiaalit.
-Petterin ottaessa yhteyttä teimme päätöksen nopeasti. Kyseessä on tuttu tekijä, ja pystyimme luottamaan tuotteen laatuun, yhdistyksen puheenjohtaja Miia Levaniemi kertoo.
Hän sanoo, että videot sisältävät aiheita, joita muutoinkin esikoulussa käsitellään.
Kun materiaalit on esikouluille kerran hankittu, ne ovat käytössä seuraavillekin esikoululaisille.
-Käynnissä on markkinointi, kun esikoulut ovat käynnistymässä. Esikoulujen opettajat ovat ottaneet materiaalit hyvin vastaan ja hinta on pidetty kohtuullisena, Hakanen sanoo.

Maarit Nurminen