Alkio-opistolle ollaan suunnittelemassa uutta asuntolaa. Myös vanha rantasauna on tarkoitus purkaa ja rakentaa uusi tilalle.
Uusi asuntola nousee Helmi-rakennuksen ja asuntolakäytössä olevien kerrostalojen väliin Alkio-opiston kampukselle. Uuteen asuntolaan rakennetaan 20 neliön kokoisia yksiöitä sekä kaksi kaksiota. Yhteensä asuntoja tulee 43 kappaletta.
-Uudesta asuntolasta tulee kolmekerroksinen ja kellarikerrokseen sijoittuu kuntosali. Se tulee ainakin aluksi olemaan vain opiskelijoiden käytössä. Myöhemmin arvioidaan, voisiko kuntosalia käyttää myös muut. Opiskelijat ovat toivoneet kuntosalia kampusalueelle, talous- ja hallintopäällikkö Anssi Kuivisto kertoo
Uusi rantasauna rakentuu entisen tilalle.
-Uusi rakennus toteutuu samaan tyyliin kuin mitä vanhakin on. Rakennukseen tulee monitoimitila takkoineen ja siellä voi järjestää opiskelijoiden peli-iltoja ja muita tapahtumia sekä kokouksia. Rakennukseen tulee kaksi saunaa ja suuri terassi Päijänteelle päin. Keittiötilassa on mahdollista valmistaa pientä tarjottavaa. Keittiötila paranee nykyiseen verrattuna.
Rakennustyöt käynnistyvät rantasaunan purkamisella ensi vuonna kevättalvella. Samalla tehdään pohjatöitä asuntolaa varten. Asuntolan on tarkoitus olla käytössä 1.5.2025 alkaen.
-Nykyiset asuntolana toimivat kerrostalot ovat vielä hyvässä kunnossa, mutta Alkiorannan rivitalot on tarkoitus purkaa. Ne ovat tulossa käyttöikänsä päähän. Alkio-opiston hallitus päättää aikanaan rivitalojen tontin tulevaisuudesta.
Alkio-opiston uudisrakennushankkeet ovat ARA-rahoitteisia ja rahoitukselle puuttuu niin sanotusti viimeinen silaus.
-Olemme saaneet ARA:lta ehdollisen varauksen investoinnille, joka on noin 5 miljoonaa euroa. ARA:n osapäätös kaksi vahvistaa pitkän korkotukilainan sekä investointiavustuksen lopullisesti. Vasta tämän päätöksen jälkeen pääsemme kilpailuttamaan rahoituslaitokset. Kun hankkeelle on saatu rahoitus, on investoinnin toteutuminen nyt suunnittellussa aikataulussa varmaa.
Kuivisto sanoo, että uusi asuntola palvelee kesäaikaan myös Tähtelän toimintaa.
-Viime kesä oli Tähtelän tarjoamien majoitus-, kurssi- ja juhlapalveluiden suhteen hyvä. Majoituspaikat olivat täynnä muun muassa MM-rallin ja Iskelmä-festivaalien aikaan. Lisäksi Tähtelä tarjosi puitteet ja palvelut lukuisille kursseille ja tapahtumille.
Kuivisto toteaa, että olisi hienoa, jos koko Tähtiniemen alue kehittyisi tulevaisuudessa.
-Nyt suunnitteilla on yhdessä Korpilahden yrittäjien ja paikallisten urheiluseurojen kanssa kuntoportaat, jotka sijoittuvat kävelysillan kupeeseen Tähtiniemen puolelle.
Alkio-opistolla vietetään avoimien ovien päivää 5.10. Tuolloin opistolla voi seurata halutessaan opetusta sekä nauttia lounaan normaalia edullisempaan hintaan.

Maarit Nurminen