Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta käsittelee huomisessa kokouksessaan ensi vuoden talousarvion virkamiesesitystä. Säästölistalla on esimerkiksi luopuminen kirjastoauto Martista. Martti on ajanut muun muassa Korpilahden alueella. Lautakunnan esityslistan liitteessä todetaan, että 86 % Martin kirjalainauksesta on lasten ja nuorten lainoja, joten toimenpide kohdistuu erityisesti lapsiin ja nuoriin. Mikäli Martti poistuu käytöstä, jäljelle jäävien kirjastoautojen reittejä uudistetaan, jotta vaikutukset ja palveluheikennykset tulisivat tasaisemmin eri asuinalueille.
Virkamiesesityksessä säästölistalle joutuvat myös maksuttomat uimahallikuljetukset, joita on tehty myös Korpilahdelta. Kaupungin alueella palvelua on käyttänyt viikoittain reilu 130 asiakasta.
Esityksessä todetaan, että tämä voi vähentää uimahallikuljetusta käyttäneiden ikääntyneiden ja toimintakyvyltään rajoitteisten sekä pieni tuloisten kulkumahdollisuuteen uimahalliin ja näin heikentää uimahallipalvelujen saavutettavuutta.
Uimahallikuljetukset ja niihin liittyvä puolen tunnin vesijumppa ovat kustantaneet kaupungille noin 40 000 euroa vuodessa.
Kulttuuri- ja liikuntalautakunta pohtii myös lasten ja nuorten liikuntatilamaksujen palauttamista. Junnujen vuorot esimerkiksi koulujen liikuntasaleissa ovat olleet maksuttomia.

Maarit Nurminen