Covid-19-tauti ei enää ole yleisvaarallinen tartuntatauti, eikä rajoitustoimia ole enää käytössä. Moni on taudin tänä syksynä jo sairastanut ja kokonaistartuntojen määrä on lähellä aikaisempia huipputasoja. Perusterveelle korona ei ole välttämättä normiflunssaa pahempi, mutta riskiryhmäläisille mahdollisesti vaarallinen ja siksi rokotus on suositeltava.
Keski-Suomen hyvinvointialueen rokotusrumba ei pyörähtänyt kovin sujuvasti käyntiin.
Korpilahden terveysasemalle varatut kuusi rokotuspäivää täyttyivät nopeasti. Aikoja pystyi varaamaan netin kautta ja niinpä aikoja varasivat muutkin kuin korpilahtelaiset riskiryhmäläiset. Korpilahden terveysasemalle on varattu aikoja muualta Jyväskylästä ja esimerkiksi Muuramesta. Korpilahdelle on järjestynyt lisäaikoja, eikä niitä ole laitettu nettiajanvaraukseen. Kaikki uudetkin ajat ovat kuitenkin jo menneet, eikä uusia päiviä ole luvassa.
Osassa hyvinvointialueen kunnissa, kuten myös Korpilahden alueella on rokotuksia järjestetty ajanvarauksella. Toisissa kunnissa on ollut ajanvarauksettomia rokotuspäiviä. Kaikki ihmiset eivät ole olleet halukkaita jonottamaan mahdollisesti tuntikausia rokotuksen saadakseen ilman ajanvarausta.
Ihmiset ovat myös liikkuneet rokotusten perässä. Tämä nähtiin viime viikolla Saarijärvellä, missä ensimmäisenä ajanvarauksettomana rokotuspäivänä nähtiin pitkiä jonoja.

Muokattu kello 12.35. Lisätty tieto, ettei rokotusaikoja Korpilahden terveysasemalle ole saatavilla.