Pyrinnön lentopallokausi on alkanut, mutta mukaan mahtuu vielä hyvin.

– Pienten pelaajien osalta tilanne on huolestuttava. Pelaajamäärät ovat edelleen koronan jälkeen laskussa, ja valmentajiakin on jäänyt pois, Pyrinnön puheenjohtaja Perttu Nuija toteaa.

– Tilanne on sama monella muullakin seuralla. Yläkouluikäisille ei välttämättä aina saada joukkueita, kun pelaajia tarvittaisiin enemmän kuin nuorempien joukkueissa. Meillä on onneksi kuitenkin yläkouluikäisille tytöille joukkue, yläkouluikäisten poikien joukkuetta meillä ei ole ollut useampaan vuoteen.

Perttu Nuija pelkää kaupungin päätöksen muuttaa maksuttomat lasten ja nuorten harjoitusvuorot liikuntasaleissa maksullisiksi tuovan lisää negatiivisia vaikutuksia myös pelaajamääriin, vaikka Pyrintö pyrkiikin kattamaan kulut muuten kuin pelaajamaksuja nostamalla.

–  Kaupungin päätös tuli kummalliseen aikaan. Uusi liikuntapalvelujen hinnasto otettiin käyttöön 18. syyskuuta, kahden viikon varoitusajalla. Seurat ovat tehneet budjettinsa maksuttomilla salivuoroilla, nyt salivuorot maksavatkin, ja meillekin siitä tulee iso kuluerä; lentopalloa ei voi pelata pihalla, tarvitsemme paljon salivuoroja, Nuija sanoo.

–  Pelaajamaksun haluaisimme pitää ennallaan, ettei se olisi kenellekään esteenä harrastaa. Mietimme, miten pystymme kattamaan kulut pelaajamaksuja nostamatta. Olemme tehneet, ja tekisimme mielellämme edelleen, monenlaisia talkoita.

 

Tänä syksynä Pyrinnöllä on joukkueet E-, D-, C-, ja B-nuorissa sekä naisissa.

– F-nuorille meillä ei ole tällä hetkellä omaa joukkuetta, he pelaavat E-nuorten kanssa samassa joukkueessa. Mutta jos pelaajia tulee lisää, voi tilanne muuttua, Perttu Nuija kertoo.

E-nuorissa Pyrinnöltä on ilmoitettu kaksi joukkuetta alueelliseen E-tyttöjen tiikerisarjaan, D-nuorissa on sekä tyttöjen että poikien joukkue, jotka pelaavat molemmat samassa Keski-Suomen tiikerisarjassa, C-tytöt ja B-tytöt pelaavat valtakunnallista SM-sarjaa, naisten joukkue pelaa Länsi-Suomen aluesarjassa.

– Naisten joukkueeseen saimme lopulta hyvin pelaajia, vaikka ensin näyttikin siltä, että mukaan tarvitaan B-tyttöjä, Nuija kertoo. Naisten aluesarjassa pelaavan joukkueen lisäksi Pyrinnöllä on edelleen naisten kuntolentopallojoukkue, Tiistai-Tiimi.

B-tyttöjen pelit alkavat 30. syyskuuta, Pyrintö kohtaa Jyväskylässä kaksi JyLen joukkuetta sekä Ähtärin Urheilijat. Muiden joukkueiden pelit alkavat lokakuussa. Joukkueiden harjoitusajat ja valmentajien yhteystiedot löytyvät Pyrinnön nettisivuilta.

– Kotipeleihin toivomme tietysti katsojia, Nuija toteaa.

– Ja toivottavasti saamme lisää harrastajiakin, niin että kun Pyrintö täyttää muutaman vuoden kuluttua sata vuotta, voimme juhlia sitä oikein isolla porukalla.

Tiina Lamminaho