Ainolanrannan uudet laiturit piti olla valmiina jo viime keväänä, mutta rannassa oleva Alvan paineviemäriputki esti laitureiden rakentamisen. Nyt Alva on siirtämässä putkea pois laitureiden tieltä, laiturit olisi tarkoitus saada paikoilleen ensi keväänä.
– Paineviemäriputki ei näkynyt meillä lähtötiedoissa, eikä siihen jostain syystä ole aiemmin puututtu. Nyt kun kysyimme asiasta Alvalta, vastaus oli, ettei laitureita saa rakentaa ennen kuin putki on siirretty, rakennuttajapäällikkö Jari Lohi Jyväskylän kaupungilta sanoo ja kertoo, että Alvan puolelta tilanne vielä tarkistettiin sukeltajan kanssa.
Osittain vedessä kulkeva paineviemäriputki pitää siirtää laitureiden tieltä, ettei se rikkoudu. Jos putki rikkoutuu, siitä pääsee jätevettä rantaveteen.
– Alva on jo sopinut putken siirrosta urakoitsijan kanssa, työ on tarkoitus tehdä syyskuun aikana. Putki siirretään laitureiden kohdalta maalle, Lohi kertoo.
Kun putken siirto on selvä, laiturit kilpailutetaan. Laitureiden hinnaksi Lohi arvioi yhteensä 75 000 – 100 000 euroa. Viivästyksestä huolimatta suunnitelmat ovat entisellään eli Ainolanrantaan on tulossa kaksi laituria, kuten siellä olikin. Jäiden rikkomissa laitureissa oli yhteensä 36 venepaikkaa, Lohen mukaan venepaikkamäärä pysyy samana.
– Rannassa on jäljellä vanhojen laitureiden maatuet, niitä on tarkoitus käyttää hyväksi uusien laitureiden asennuksessa eli uudet raskasponttonilaiturit tulevat samoille paikoille, joissa entiset laiturit olivat, Lohi selvittää.
– Laiturit asennetaan paikoilleen ensi keväänä, heti, kun jäätilanne sallii. Viivästys oli ikävä, mutta ei tahallinen, Lohi toteaa.

Tiina Lamminaho