Korpilahden uuden S-marketin rakennustyöt ovat käynnissä, valmista pitäisi tulla ensi kesään mennessä. Rakennus nousee puretun liiketalon paikalle, jossa oli aikoinaan muun muassa K-market. Uudesta rakennuksesta tulee hieman entistä liikerakennusta isompi, ja se tulee kokonaan S-marketin käyttöön.
– Vuokratiloista oli jonkin verran kyselyjä. Pyörittelimme asiaa, mutta kun tontti ei ole valtavan iso ja halusimme kuitenkin kunnolla pysäköintitilaa, päädyimme siihen, että rakennukseen ei tule vuokratiloja, vaan se tulee kokonaan S-marketin käyttöön, ryhmäpäällikkö Mikko Lehtinen Osuuskauppa Keskimaalta kertoo.
Uuteen myymälään tulee noin tuhat neliötä myyntipinta-alaa.
– Nykyinen Korpilahden S-market on noin 600 – 650 neliön kokoinen eli uudesta myymälästä tulee noin puolitoistakertainen. Nykyinen myymälä on hieman sokkeloinen ja ahdas, uudesta tulee selkeämpi, kun tilaa tulee enemmän. Myös varasto- ja henkilökunnan tilat ovat nykyisessä myymälässä pienet, uusi myymälä tuo henkilökunnallekin lisää tilaa, Lehtinen sanoo.
– Tuotevalikoimaa kasvatetaan samassa suhteessa kuin myyntipinta-ala kasvaa. Valikoimaa tulee lisää kautta linjan, mutta sitä myös painotetaan asiakasdatan perusteella eli tarkoitus on tuoda myymälään mahdollisimman osuva valikoima juuri korpilahtelaisille asiakkaille.

Uuteen S-markettiin tulee sekä paistopiste että itsepalvelukassa.
– Itsepalvelukassa on tarjolla vaihtoehtona palvelukassalle. Myös palvelukassa löytyy, itsepalvelukassalla ei kenenkään ole pakko asioida, mutta sitä voi halutessaan käyttää, Mikko Lehtinen sanoo.
Rakennukseen tulee myös asiakasvessa. Parkkipaikat tulevat Korpilahdentien puoleiseen reunaan tonttia, samoin kuin tontilla oli aiemminkin. Ulkonäöltään rakennuksesta tulee samantapainen kuin päiväkoti ja Korpilahdentien toiselle puolelle muutama vuosi sitten rakennettu liikerakennus, jossa on muun muassa K-market.
– Ulkonäkö määriteltiin kaavoituksessa, kaupunki edellytti punaista puurakennusta. Se sopii meille hyvin, rakennus istuu hyvin ympäristöönsä, Lehtinen toteaa.
– Myös energiatehokkuus on meille tärkeä asia. Myymälään tulee uusinta tekniikkaa käyttävät ovelliset kylmälaitteet ja aurinkopaneelit katolle. Etenkin kylmälaitteiden osalta tekniikka on kehittynyt viime vuosina paljon. Olemme pystyneet pienentämään sähkönkulutusta myymälöissämme paljon led-valaistuksella ja uusilla kylmälaitteilla, aurinkopaneeleilla saamme sähköomavaraisuutta. Ympäristönäkökulma on meille tärkeä.

Uuden S-marketin pitäisi olla valmis ensi kesänä.
– Tarkkaa ajankohtaa ei vielä pysty sanomaa, se riippuu siitä, kuinka rakennustyöt edistyvät. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin, mutta talvi tuo haasteita rakentamiseen, Lehtinen sanoo.
– Meillä on valmistumassa Uuraisille uusi S-market alkuvuodesta. Siitä tulee hyvin samantyyppinen kuin Korpilahden uudesta S-marketista, eli siellä voi käydä keväämmällä jo katselemassa, millaista Korpilahdelle on luvassa.
Korpilahden uuden S-marketin kokonaisinvestointi on noin 5,65 miljoonaa euroa.

Tiina Lamminaho