Lauri Markkaselle terveisiä kotikaupungista – Abbey tapasin entisen valmennettavansa.

Paul Abbey kävi tammikuussa Chicagossa, katsomassa Chicago Bullsin peliä ja tapaamassa Lauri Markkasta.

– Timo Kiiveri järjesti matkan, ja hän houkutteli minut mukaan, kun tiesi, että olen aikoinaan valmentanut Lauri Markkasta, Abbey kertoo.

Abbey on valmentanut HoNsU:n koripallojunioreita jo 14 vuotta, Markkasta hän valmensi, kun Markkanen oli 7 – 13 -vuotias.

– Laurista näki jo silloin, että hänestä tulee hyvä pelaaja. Hänellä oli perustaidot kunnossa ja kova halu harjoitella ja tehdä töitä. Hän harjoitteli jo silloin enemmän kuin moni muu joukkuekavereistaan, Abbey kertoo.

–  Yhdentoista tai kahdentoista ikäisenä hän sanoi, että hän menee NBA:han – ja että hänen äidistään tulee hänen managerinsa. Toinen asia näistä toteutui, Abbey naurahtaa.

Abbey on seurannut Lauri Markkasen kuulumisia senkin jälkeen, kun tämä lähti HoNsU:sta.

– Poikani Eero ja Lauri ovat hyviä ystäviä ja he pitävät edelleen yhteyttä, Abbey kertoo.

Tammikuisella Chicagon-matkalla oli viisi jyväskyläläistä ja he veivät myös kaupunginjohtajan kirjeen ja kaupungin tuliaisia Markkaselle.

– Olimme katsomassa ottelun Chicago Bulls – Detroit Pistons. Markkasta ja koko joukkuetta pääsimme tapaamaan ennen peliä, kun he olivat lämmittelemässä, Abbey kertoo.

– Peliä oli katsomassa yli 20 000 ihmistä. Laurin joukkue voitti, kahdella pisteellä, ja Lauri vielä otti ottelun lopussa ratkaisevan levypallon.

Koripallo on Abbeyn mukaan Yhdysvalloissa huomattavasti seuratumpi laji kuin jääkiekko.

– Mutta ei Markkasta kaikki Chicagossa tunne. Ne, jotka seuraavat koripalloa, tietävät hänet. Aluksi chicagolaiset koripallofanit eivät pitäneet Markkasesta, koska hänen tuloonsa liittyi Chicagossa hyvin suositun pelaajan siirto muualle, mutta nyt chicagolaiset ovat pikku hiljaa lämmenneet Lauria kohtaan, Abbey kertoo.

Tiina Lamminaho