Sitran ensimmäistä kertaa järjestämä Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kaupallisia ratkaisuja, joita hyödyntämällä kuluttajat voivat parantaa oman arkensa ekologista kestävyyttä. Sitra palkitsi kymmenen parasta ratkaisua ja ruokasarjassa palkittiin korpilahtelainen Järki särki oy.
Kilpailuun osallistui 87 ehdotusta, joista tuomaristo päätyi palkitsemaan kymmenen parasta. Fiksu arki- yrityskilpailun voittajat pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen, kehittämiseen ja kokeiluihin kuluttajien kanssa sekä 10 000 euroa kehitysrahaa.
– Kilpailu oli korkeatasoinen ja palkittavaksi valittiin sen vuoksi useampi yritys. K-ryhmä ryhtyy kehitysyhteistyöhön Järki Särki Oy:n kanssa, koska sen konsepti sopii hyvin kiertotalouteen pohjautuvaan vastuullisuusstrategiaamme. Särki edustaa kestävää kalakantaa ja sen hyötykäytöllä vähennetään tehokkaasti järvien rehevöitymistä. Lisäksi särki on maistuva ja terveellinen ruokakala, sanoo kilpailun tuomaristossa toiminut K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.
”Toivomme, että kehitysohjelma auttaa meitä viestimään tuotteistamme ja niiden monikäyttöisyydestä sekä lisäämään niiden tunnettavuutta. Lisäksi toivomme saavamme apua työhömme kotimaisten, vähäarvoisina pidettyjen särkikalojen ja kalastuselinkeinon arvostuksen nostamisessa” kertoo yrittäjäpariskunta Marja Komppa ja Ari Seppälä.