Kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoi, että kaupungin viime vuoden tilinpäätös näyttää plussaa.
Kaupunginjohtaja Koivisto vieraili Korpilahden Yrittäjien Go Korpilahti Go-hankkeen yrittäjien ja yhteisöjen aamukahveilla tänään. Tapaamisen aluksi kaupunginjohtaja raotti kaupungin talouden lukuja.
-Viime vuoden vielä julkaisemattomista talousluvuista voin kertoa sen verran, että vuosi oli ylijäämäinen. Jo neljä vuotta peräkkäin kaupunki on pystynyt lyhentämään velkojaan, Koivisto kertoi.

Koivisto totesi olevan tärkeää, että Jyväskylä pysyy kasvu-uralla tulevaisuudessakin.

-Kaupungin väkimäärä on kasvanut prosentin, puolentoista prosentin vauhtia viime vuodet. Kaupunkialueista Jyväskylä kasvaa eniten pääkaupunkiseudun jälkeen. Väestönkasvu tuo taloudellista toimeliaisuutta ja viime vuonna kaupungin alueelle valmistui ennätysmäiset 2000 uutta asuntoa.

Jyväskylän tulevaisuudelle haastetta antaa etelä-Suomen kaavailtu työssäkäyntialue; pääkaupunkiseutu, Tampere ja Turku. Suunnitelmissa on, että etelä-Suomen metropolialueella matkat taittuisivat junalla tunnissa.

-Sanoisin, että tällä hetkellä Suomessa on käynnissä suurkaupungistuminen. Vähemmän on kaupunkiseutuja, jotka kasvavat, mutta ne kasvavat nopeasti.

Aamukahveilla keskusteltiin muun muassa Iloniemen kaava-alueesta ja yritystonteista Korpilahden alueella.
-Vielä ei ole ollut nähtävissä riittävää kysyntää Iloniemen alueelle, jotta sitä ryhdyttäisiin avaamaan ja rakentamaan kunnallistekniikkaa, Koivisto totesi.
Tilaisuudessa nostettiin esiin niin sanottu Nilssonin mäki, joka sijaitsee kirkonkylällä. Koivisto piti aluetta mielenkiintoisena asumisen kannalta, sillä kirkonkylän tontit ovat tehneet hyvin kauppansa.

Kaupunginjohtaja kiitteli Korpilahden Yrittäjiä aktiivisuudesta ja hyvästä yhteistyöstä.

-Yrittäjäyhdistys on tärkeä kanava alueen ja kaupungin välillä. Jatkakaa samaan malliin, Koivisto kehotti.

Maarit Nurminen