Merkittävä  kansainvälisen  tason  urkutaiteilija,  Kalevi  Kiviniemi  soittaa  lauantaina  15.9.  “Lauantain  toivotut” -konsertin  Korpilahden  kirkossa.  Konsertti  alkaa  kuten  suosittu  nostalginen  radio-ohjelma:  klo  18 – kirkonkellojen  soitolla  ja  jatkuu  konserttina  heti  sen  jälkeen.  Konsertissa, joka on osa urkutaiteilijan 60-vuotisjuhlakiertuetta,  kuullaan  tunnettuja  ja  suosittuja  teoksia  eri  aikakausilta.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on vuoden sisällä konsertoinut useissa maailman ykköspaikoissa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa. Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina ja toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa sekä pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon johtajana Kiviniemi toimi yhdentoista vuoden vuoden ajan.

Konsertin ohjelmaa ei olla aiemmin Jyväskylän alueella kuultu. Se sisältää suosittuja, paljolti tunnettuja teoksia ja vaihtuu ohjelman myötä menneiden vuosien nostalgisen radio-ohjelman tapaan vakavammasta kevyempään suuntaan. Kiviniemi loihtii Korpilahden uruista mm. Beethovenin Kohtalosinfoniaa, Juhlamarssia oopperasta Aida kuin myös Bachin vain 19-vuotiaana säveltjämän d-molli-Toccatan, jotka kaikki tuntevat – jos ei muuten, niin ainakin kännykän soittoäänenä. Kotimaisina kappaleina konsertissa mm. suosittu Kuulan Häämarssi sekä koskettava Sibeliuksen Sydämeni laulu.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja. Juuri äskettäin on ilmestynyt hänen improvisaatioistaan koostuva levytys Organ Gravitation. Vuonna 2009 Kivinienimi vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.