Keski-Suomen Osuuspankki, Korpilahden Osuuspankki ja Pihtiputaan Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä ensi syksynä.

-Yhdistymisellä pyritään turvaamaan pankin peruspalvelujen saatavuus Korpilahdella ja laajentamaan erityisasiantuntijoita vaativia palveluita. Pankkialan sääntely on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana, mikä on lisännyt hallinnollista työtä pankeissa ja rajoittaa pienen pankin toimintaa. Myös tosiasiallinen päätösvalta on kaventunut ja tässä suhteessa Korpilahden Osuuspankki on menettänyt kilpailuetuaan, toimitusjohtaja Tuomas Kupsala toteaa.

Korpilahden Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Tarja Simola sanoo, että pieni pankki on haavoittuva muun muassa henkilöstön suhteen.

-Hallinnolliset tehtävät vievät pienessä pankissa henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka nyt vapautuu asiakkaiden hyväksi. Korpilahden Osuuspankissa olemme joutuneet miettimään toiminnan kannattavuutta itsenäisenä pankkina, Simola sanoo.

Yhdistyvien pankkien mukaan kaikki toimipaikat säilyisivät yhdistymisen jälkeen. Suunnitelmien mukaan Korpilahden ja Pihtiputaan Osuuspankkien työntekijät siirtyisivät Keski-Suomen Osuuspankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

-Korpilahden Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyisivät Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet, kuten tilinumerot, verkkopankkitunnukset ja maksukortit säilyisivät samoina eli asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, mikäli fuusio toteutuu, Tuomas Kupsala kertoo.

Korpilahden Osuuspankki on kaavaillut uuden liikekeskuksen rakentamista yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

-Keski-Suomen Osuuspankki on sitoutunut hankkeeseen, eikä pankkien yhdistyminen muuta rakentamissuunnitelmia, Kupsala kertoi.

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumisasiakirjat tänään. Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään Korpilahden Osuuspankin osalta 7.5.2019 pidettävässä osuuskunnan kokouksessa.

Maarit Nurminen