Otto Kivistö-Rahnaston johtama Korpilahden Talokeskus Oy täytti 30 vuotta. Tekniikka on kehittynyt, mutta työnä on edelleen pitää huolta kiinteistöistä.

Lumikola on vaihtunut koneisiin.

– Moni asia on kolmessakymmenessä vuodessa muuttunut, Korpilahden Talokeskus Oy:n toimitusjohtaja Otto Kivistö-Rahnasto toteaa. Yrityksen perusti vuonna 1988 Oton isä Jukka Kivistö-Rahnasto.

– Siihen aikaan kaikki tehtiin ilman koneita, lumityötkin lumikolalla. Tekniikka on kehittynyt ja helpottanut työtä ja myös talotekniikka on kehittynyt, automaatiota on tullut paljon. Vikatilanteissa hälytykset tulevat kännykkään ja me tiedämme lähteä ajoissa paikalle, ennen kuin tulee isoja ongelmia. Nykyään vesivahingon ei tarvitse tulla rappukäytävässä vastaan ennen kuin se huomataan, Kivistö-Rahnasto toteaa.

Korpilahden Talokeskus Oy on tänä päivänä Kivistö-Rahnaston mukaan täyden palvelun kiinteistöhuoltoyritys eli palveluihin kuuluvat talotekniikan ylläpito ja ulkoalueiden huolto ympäri vuoden. Kivistö-Rahnaston lisäksi yritys työllistää kaksi kiinteistönhoitajaa kokoaikaisesti sekä kaksi siivoojaa osa-aikaisesti, kesällä myös kesätyöntekijöitä.

– Olemme tehneet myös pieniä pintaremontteja, lähinnä tapetointia, maalausta ja laminaatin laittoa, Otto Kivistö-Rahnasto kertoo.

– Aluksi isä teki yksin ja asiakkaana oli vain muutama taloyhtiö, mutta kun toiminta on kasvanut, työntekijöitä on tullut lisää.

Otto Kivistö-Rahnasto on johtanut yritystä reilut viisi vuotta, isänsä kuolemasta lähtien.

– Olenhan minä yrityksessä töissä ollut pienestä pitäen, kaikki nuoruusvuodet aina, kun koulusta oli vapaata, Kivistö-Rahnasto toteaa.

Asiakkaina Korpilahden Talokeskuksella on taloyhtiöitä, liikekiinteistöjä, teollisuuskiinteistöjä ja omakotitaloja.

– Melko lailla kaikenlaisia kiinteistöjä, mitä Korpilahdella on. Jotkut asiakkaat ovat olleet aivan alkuvuosista asti, Kivistö-Rahnasto kertoo.

– Korpilahden alueella olemme pysyneet, emme ole lähteneet hakemaan asiakkaita kauempaa.

Tärkein asia, millä alalla pärjää, on Kivistö-Rahnaston mukaan asiakaspalvelu.

– Asiakaspalvelutyötähän tämä on. Tehdään hommat aina niin hyvin kuin pystytään ja ollaan kohteliaita. Sekin vaikuttaa, että olemme paikallinen yritys, meillä on tutut ihmiset töissä, eikä huoltomies vaihdu niin usein kuin isoissa yrityksissä. Ja meillä saa tarvittaessa päivystysnumerosta huoltomiehen kiinni ympäri vuorokauden, Kivistö-Rahnasto sanoo.

Asiakaspalvelusta yritykselle tuli tunnustusta toissa vuonna, kun Keski-Suomen Ammatti-isännöitsijät ry valitsi yrityksen pitkäaikaisen työntekijän Risto Kolun vuoden kiinteistötyöntekijäksi.

– Se oli ihan mukava juttu myös yritykselle, Kivistö-Rahnasto toteaa.

– Pääsääntöisesti hyvää palautetta meille on tullut, ihmiset ovat tykänneet. Loppujen lopuksihan tämä on perinteistä talonmieshommaa, eli pidetään paikoista huolta.

Tiina Lamminaho