Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila testasivat Toyotaa Ruotsin rallia varten Korpiahon suunnalla. Tänä vuonna Ruotsissakin on lunta, ja muutenkin olosuhteet ovat samanlaiset kuin Korpilahdella.

– Testit ovat todella tärkeitä, jotta saamme autosta parhaat ominaisuudet esille. Sekin, että pärjäsimme viime vuonna Ruotsin rallissa, perustui isolta osalta juuri hyviin testikilometreihin, Jari-Matti Latvalan kartanlukija Miikka Anttila toteaa. Latvala ja Anttila testasivat Toyotaa parin viikon päästä ajettavaan Ruotsin ralliin Korpiahon suunnalla torstaina, testit jatkuvat perjantaina. Tommi Mäkinen Racing testaa Korpilahdella koko tämän viikon; tiistaina ja keskiviikkona Esapekka Lappi ajoi Putkilahdessa ja Särkijoella, lauantaina ja sunnuntaina ratin takana on Ott Tänak ja testipaikkoina Kuohun ja Sarvenperän suunta sekä Särkijoki.

– Korpilahdella on todella hyviä teitä testaamiseen, muun muassa vanhoja Neste-rallin erikoikokeita. Olemme nyt olleet täällä muutaman kerran ajamassa. Sellainen herrasmiessopimus meillä on, että tämänvuotisilla Neste-rallin pätkillä emme testaa, testipäällikkö Timo Kankkunen kertoo.

– Meillähän on se etu, että saamme testata tallin kotipaikkakunnalla, eli Jyväskylän kaupungin rajojen sisällä, rajattomasti. Muuten saamme ajaa testiä Euroopassa 55 päivää vuodessa. Jokainen ralli on olosuhteiltaan erilainen ja testit täytyy ajaa rallia vastaavissa olosuhteissa. Me pystymme testaamaan Suomen ja Ruotsin ralleihin täällä, joten voimme säästää testipäiviä Euroopassa muihin ralleihin, Kankkunen selvittää ja kertoo, että Meksikon rallia varten talli lähtee testaamaan heti Ruotsin rallin jälkeen Etelä-Espanjaan, Sierra Nevadan vuoristoon.

Korpiahossa Tommi Mäkinen Racing oli liikkeellä noin 25 henkilön voimin. Autosta kerättiin tietoa, jota analysoitiin paikan päällä tietokoneilta.

– Muistitikulle kerättävän tiedon lisäksi tärkeää on tietenkin kuljettajan tuntuma. Tarkoitus on hioa autoa siten, että se on nopea ja istuu hyvin kuljettajan käteen, Kankkunen kertoo.

– Testit ovat tärkeä osa prosessia, ilman testejä olisi mahdotonta saada hyvää tulosta. Erilaisia säätöjä kokeillaan niin kauan, että parhaat löytyvät. Tämä on sitä näkymätöntä taustatyötä.

Korpilahdella testeihin on Kankkusen mukaan suhtauduttu myönteisesti.

– Tienhoitokunnat ovat ymmärtäneet, että testien jälkeen me laitamme tien kuntoon tai maksamme tien käytöstä ja muutenkin Korpilahdella tunnutaan suhtautuvan ralleihin myönteisesti; mitään ongelmia ei ole ollut. Päin vastoin, meidät on otettu oikein hyvin vastaan, Kankkunen kiittelee.

– Kyllähän tällaista pitää kannattaa, eikä missään nimessä kieltää, pihansa huoltoalueeksi lainannut ja saunankin huoltomiesten lämmittelytilaksi lämmittänyt Rauno Korpiaho sanoo.

Viime vuonna Ruotsin rallin voittanut Jari-Matti Latvala on tyytyväinen tämän kauden aloitukseensa Monte Carlossa ja sanoo odottavansa Ruotsin rallia innolla.

– Ruotsissakin on nyt ihan kunnon talvikeli ja lunta; mahtavaa ajaa, kun on kunnon lumipenkat. Toivottavasti pystyn taistelemaan voitosta, Latvala toteaa.

MM-sarjassa Latvala uskoo Sebastien Ogierinkin olevan voitettavissa.

– Hänkin on vain ihminen. Viime kaudella Ogier ei tehnyt juuri virheitä ja nimenomaan tasaisuus oli oleellisin tekijä, jota voittoon tarvittiin. Itselläni on tavoitteena taistella jokaisessa kilpailussa podium-paikasta; silloin olisi MM-sarjassa jo aika korkealla. Haaveena olisi voittaa kuljettajien mestaruus, mutta onnella siihen ei pääse. Mestaruuteen vaaditaan kovaa työtä ja kaiken on osuttava kohdalleen, Latvala sanoo.

– Koko ajan on mietittävä, mistä pystyy vielä parantamaan, muut testaavat myös koko ajan.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Latvala nimeää Sebastien Ogierin lisäksi Thierry Neuvillen sekä oman tallikaverinsa Ott Tänakin.

– Esapekka Lappi tulee antamaan kovan vastuksen myös, ja muutama muu varmasti joissakin kilpailuissa, mutta Ogier, Neuville ja Tänak ovat joka kisassa kovia, Latvala toteaa.

Tiina Lamminaho