Yhteistyöllä hyvää koko alueelle.
– Tällä hetkellä meidän tärkein tehtävämme on luoda yhteishenkeä, lisätä yhteen hiileen puhaltamista ja viedä koko Korpilahden asiaa eteenpäin, hyvässä hengessä, Korpilahden Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Seppo Turunen sanoo.
Korpilahden Yrittäjät on perustettu 38 vuotta sitten, jäseniä yhdistyksessä on noin sata. Yhteistyötä yrittäjäyhdistys tekee niin muiden korpilahtelaisten toimijoiden kuin muiden yrittäjäyhdistystenkin kanssa.
– Teemme tiiviisti yhteistyötä Jyväskylän Yrittäjien ja Jyvässeudun Yrittäjien kanssa. Ajamme kaupungin suuntaan asioita yhdessä, yhteisellä äänellä, Turunen kertoo.
– Meillä on kaupungin kanssa hyvä keskusteluyhteys. Säännöllisesti kokoontuvia työryhmiä, joissa on edustus kaupungin puolelta ja näistä kolmesta yrittäjäyhdistyksestä, ovat kaavoitus- ja rakennustyöryhmä, elinkeinotyöryhmä, hankintatyöryhmä sekä oppilaitosyhteistyötyöryhmä. Lisäksi meillä on suoria neuvotteluyhteyksiä kaupungin johtoon. Valtuutettujen kanssa tapaamme pari kertaa vuodessa tilaisuuksissa, joihin on kutsuttu kaikki valtuutetut.
Koko Korpilahden edunvalvojan rooli on Turusen mukaan tullut Yrittäjille pyytämättä.
– Emme ole ottaneet itse alueen edunvalvojan roolia, mutta kun täältä lopetettiin aluelautakunta, Korpilahden ääni jäi vähän pienemmälle. Me olemme pitäneet ääntä Korpilahden asioista. Toki muutkin tahot ovat yhteydessä kaupunkiin, mutta meillä on ehkä ryhmänä eniten kommunikaatiota kaupungin kanssa, Turunen toteaa.
– Olemme yrittäneet luoda positiivista henkeä ja tuoda esille, että täällä on toimintaa. Olemme laittaneet asioita vireille ja saaneet kaupunginkin mukaan. Monissa asioissa olemme toimineet kokoonkutsujana ja asioita on saatu tehtyä yhdessä muiden korpilahtelaisten yhdistysten ja yritysten kanssa.
Yhteistyöllä, jossa Yrittäjät on ollut vahvasti mukana, Korpilahdelle on saatu muun muassa frisbeegolfrata ja biitsikenttä, Haukankierros on raivattu talkoilla, samoin Myllypolku.
– Myllypolulle on vielä suunnitteilla tietotauluja, joissa kerrottaisiin esimerkiksi alueen puista. Myllypolun kunnostuksessa olemme tehneet yhteistyötä myös päiväkodin kanssa ja tietotauluja on tarkoitus tehdä yhdessä koulun kanssa, Turunen kertoo.
– Myös syyskuun lopussa viettävässä Valon tapahtumassa on mukana monta yhteistyötahoa.
Suurin Yrittäjien oma vuosittainen tapahtuma on ollut lähes koko Korpilahden Yrittäjät ry:n historian ajan Päijänteen Palvipäivät.
– Palvipäivät on meille suurin ponnistus, mutta olemme mukana myös monessa muussa tapahtumassa, kuten Satamabluesissa, joulunavauksessa ja Valon tapahtumassa. Myös keväinen Hyvänmielenosoitus kuului ohjelmaan monena vuonna, Turunen kertoo.
– Tapahtumien lisäksi olemme mukana talkoissa, olemme muun muassa olleet monta kertaa avaamassa näkymää ysitieltä Kirkkolahdelle. Tänä keväänä raivasimme myös sataman vastapäistä rantaa. Jäsenillemme järjestämme erilaisia virkistystapahtumia, olemme olleet muun muassa melomassa, ja yhdistetyillä virkistys- ja yritysvierailumatkoilla ulkomailla. Oma yrittäjäjuhla kuuluu myös ohjelmaan joka vuosi.
Kolmevuotista, kohta päättyvää Go Korpilahti go -hanketta Turunen kehuu.
– Se on ollut meille hyvä työrukkanen Korpilahden asioiden eteenpäin viemisessä. Se on tuonut näkyvyyttä ja sitä kautta elinvoimaakin Korpilahdelle, Turunen toteaa.
– Hanke on toiminut erittäin hyvin. Myös kaupungille kuuluu iso kiitos siitä, että kaupunki antoi meille välirahoitusta hankeen käynnistämiseen.
Korpilahden elinvoimaisena pitäminen on Turusen mukaan haastavaa.
– Ennen kaikkea tänne tarvitaan ihmisiä, jotka tarvitsevat palveluita. Ihmisten saamisessa tärkeimmässä asemassa on kaavoitus, ja siinä hyvä päänavaus ovat Kirkkolahden pohjukan tontit. Lisää tontteja tarvittaisiin; Iloniemestäkin on keskusteltu kaupungin kanssa, mutta sinne uutta asutusta ei varmaan kovin nopealla aikataululla ole luvassa. Yksi potentiaalinen alue, johon valmiita tontteja saisi nopeastikin, on Korpiahontien varressa, Turunen toteaa.
– Palveluja tarvitsevat ihmiset ovat suorin tie elinvoimaisuuden lisäämiseen.
Tiina Lamminaho