Liikenneinsinööri Timo Vuoriainen Jyväskylän kaupungilta kertoo, että Korpilahdentielle suunnitellaan kadunvarteen sijoittuvia bussipysäkkejä.

-Tien leveys kyseisellä kohdalla on yhdeksän metriä. Leveyttä on niin paljon, että bussin pystyy turvallisesti ohittamaan.

Suunnitelmassa bussipysäkkejä on tien molemmin puolin; K-kaupan ja Raharannan kiinteistön kohdilla. Pysäkkejä on luonnokseen piirretty kaksi molemmille puolille Korpilahdentietä.

-Busseja mahtuu kaksi peräkkäinkin, jos tarvetta on. Eniten haittaa bussiliikenteestä on aamuisin ja iltapäivisin koulujen lukukausien aikana. Olemme katsoneet haitan kuitenkin sen verran vähäiseksi, että bussipysäkit voidaan Korpilahdentien varteen sijoittaa.

Vuoriainen kertoo, että Korpilahden kunta on sopinut 1970-luvulla osuuskauppa Keskimaan kanssa, että bussipysäkit voivat olla Keskimaan piha-alueella.

– Nyt ne eivät enää mahdu, kun alueelle tulee kylmäasema. Kaupungilla on keskustassa maa-aluetta paloaseman ja terveysaseman alueille, mutta bussipysäkkien sijoittaminen niille alueille ei onnistu. Korpijoki on terveysaseman parkkialueen vieressä, eikä bussiliikenne oikein mahtuisi alueelle.

Korpilahdentie siirtyy tämän vuoden aikana kaupungin katualueeksi ELY-keskukselta.