Laituripilkkikisat kokosivat Korpilahdelle toista kymmentä lajin ystävää.

Korpilahden satamassa käytiin viime keskiviikkona laituripilkkikisat. Pilkkijöitä oli toista kymmentä ja kalaakin järvestä nousi, ainakin vähän.

– Olemme järjestäneet laituripilkkikisoja joka keskiviikko näin jäitä odotellessa, etupäässä Äänekoskella ja Laukaassa. Tänne tulimme nyt koemielessä, Pekka Kylmälä, Matti Tuukkanen ja Jouko Simonaho kertovat.

– Kyseessä ei ole mikään seura tai muu järjestäytynyt organisaatio, enemmän me olemme tällaisia ”huru-ukkoja”, miehet naureskelevat ja kertovat kisojen järjestämisen motiivina olevan eläkeläisten liikkeelle saaminen.

– Tämä on erittäin hyvää virkistäytymistä. Keskiviikkokisoissa käy lähinnä eläkeporukkaa, eihän työssä käyvät arkipäivänä pääsisikään. Mukana on naisiakin, yleensä myös kaksi yli yhdeksänkymppistä naista, ja he ovat tosi hyviä pilkkijöitä. Tänne Korpilahdelle he eivät päässeet, mutta ilahduttavasti tänne tuli mukaan kolme paikallista syyslomalla olevaa koululaista, miehet kertovat.

Urho ja Arttu Vihriälä ja Niko Salonen harrastavat kalastusta muutenkin.

– Talvella olen pilkkinyt kummisedän kanssa. Laituripilkkiä kokeilin eilen, mutta tämä on kyllä ensimmäinen laituripilkkikisa, johon osallistun, tänä vuonna kymmenen vuotta täyttävä Urho Vihriälä kertoo. Yksitoistavuotias Arttu Vihriälä sanoo kalastavansa lähinnä kesällä, myös hän oli nyt ensimäistä kertaa laituripilkkikisassa. Yksitoistavuotias Niko Salonen kertoo sekä onkivansa että pilkkivänsä ja laituripilkkiäkin hän oli kokeillut jo aiemminkin.

– Tämä on periaatteessa samanlaista kuin pilkkiminen talvella, tässä ei vain ole jäätä. Välineet ovat hieman erilaiset, laituripilkissä saa käyttää metrin mittaista vapaa, mutta juuri muuta eroa ei ole, Arto Särkikoski kertoo. Kuhmalahtelainen Särkikoski sanoo kiertävänsä noin viidessä kilpailussa joka viikko, Korpilahden kisasta hän kuuli tuttavansa kautta.

– Tämä on hieno laji, tykkään tästä oikeastaan enemmän kuin talvella pilkkimisestä. Tässä ei tarvitse rämpiä lumessa, eikä ole niin paljon pakkasta. Vaikka kyllä näissäkin kisoissa joskus kylmä on, näitä järjestetään siihen asti, kun pääsee jäille pilkkimään, Särkikoski kertoo.

Laituripilkistä järjestetään myös SM-kisoja, tänä vuonna ne pidettiin syyskuun loppupuolella Lohjalla. Ja Arto Särkikoski voitti kultaa yli 60-vuotiaitten sarjassa.

– Nykyään laituripilkki on tosi suosittua. Lohjan SM-kisoissa yli 60-vuotiaitten sarjassa oli yli 180 osanottajaa, tuore Suomen mestari toteaa.

Tiina Lamminaho