–  Tämä on hieno paikka, jollain tavalla pysähtynytkin. Silta on vanha ja luonto on jo osittain vallannut sen, ja täällä tuntuu, kuin olisi syvällä luonnossa, vaikka ollaan hyvin lähellä taajamaa, Samu Hakanen esittelee itselleen erityistä paikkaa Korpijoen varrella.

– Tämä on vain niin siisti paikka, Samu Hakanen toteaa esitellessään omaa valintaansa Kaunista Korpilahtea -sarjaan. Paikka on vanha Korpijoen yli menevä silta. Aikoinaan siinä on ollut jonkinlainen tie, nyt lähinnä polku, jolla ei näyttäisi olevan kovin paljon käyttöä.

Paikka on vain runsaan sadan metrin päässä Petäjävedentiestä, ja rautatie on yhtä lähellä. Kirkonkylän keskustaan on parin kilometrin matka, Kemppaisenmäelle ja Petäjävedentien teollisuusalueelle ei sitäkään, eli ollaan lähes taajamassa. Silti tuntuu, kuin oltaisiin syvällä luonnon helmassa.

– Alun perin löysin tämän paikan, kun joku suositteli tätä kalapaikaksi. Siitä on jo jonkin aikaa. Kävimme kaverin kanssa kokeilemassa, mutta emme saaneet mitään. Eli kalapaikkana tämä ei ollut hyvä, mutta muuten tämä jäi mieleen, Hakanen kertoo.

– Tämä on minusta hieno paikka, ja ehkä jopa pysähtynyt. Silta on vanha, luonto on jo osittain vallannut sen. Paikan historiasta minulla ei ole tietoa, mutta vanha tienpohjahan tässä on. Polku jatkuu tästä minun tietojeni mukaan vielä pitkälle, käsittääkseni aina Myllyjärven rantaan asti.

Samu Hakanen kertoo liikkuvansa luonnossa jonkin verran.

– Nyt vähemmän, kun koulu ja teatteri vievät aikaa. Jossain vaiheessa tuli liikuttua luonnossa paljonkin. Kalastusta harrastan, mutta ei se mikään kokoaikainen harrastus ole; välillä kalastan, kun saan siihen intoa, Hakanen kertoo.

– Luonnossa liikun, kun minulla on siihen aikaa ja intoa. Mutta kyllä sitä aina kiittää itseään, kun on lähtenyt. Luonnossa liikkuessa pääsee huolettomaan tilaan.

Samu Hakanen liikkui tänä kesänä eri puolilla Korpilahtea myös kesätyönsä takia. Kesäsomettajan toimenkuvaan kuului kiertää ympäri paikkakuntaa.

– Jonkin verran liikuin työnkin puolesta myös luonnossa. Kuvasin muun muassa Korpijoen luontopolulla kirkonkylässä, Hakanen kertoo.

– Korpilahdella on paljon hienoja paikkoja, myös hienoja luontokohteita. Luontokohteet ovat monesti ihmisille henkilökohtaisia juttuja, eikä niistä kerrota muille. Esimerkiksi tämän vanhan sillan kaltaisia paikkoja ei mainosteta, ne pitää löytää itse. Ja se on tosi siistiä, kun löytää tällaisen paikan.

Olemme esitelleet Kaunista Korpilahtea -sarjassamme korpilahtelaisten mielipaikkoja, sellaisia, jotka puhuttelevat heitä, joissa he itse viihtyvät tai jonne he tuovat vieraitaan.

Tiina Lamminaho