Luova lava lapsille -leirillä tehtiin porukalla tanssiesitys.

Koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla Korpilahden yhtenäiskoulussa tanssittiin ja näyteltiin Jyväskylän seudun nuorisoseura ry:n järjestämällä Luova lava lapsille -päiväleirillä. Mukana oli seitsemän innokasta alakouluikäistä leiriläistä.

– Olemme tehneet erilaisia luovia harjoitteita. Toinen ohjaajamme on ilmaisutaidon puolelta ja itse olen tanssinopettaja, leirin vastuuohjaaja Eetu Laitinen kertoi.

– Improvisaatioharjoitusten lisäksi teemme muutakin yhdessä, esimerkiksi pelaamme pihapelejä.

Leirin aikana leiriläiset tekivät tanssiesityksen, joka esitettiin viimeisenä leiripäivänä vanhemmille. Kaikki olivat mukana koreografian teossa.

–  Tanssiesityksen teemana oli uni, unet ja unelmat. Leirin aikana olemme myös piirtäneet samaan teemaan liittyen, piirustukset toimivat esityksessä rekvisiittana, Laitinen totesi.

Peppi ja Lotta Kangas ja Marleen Pollari ovat olleet mukana kansalaisopiston ilmaisutaidonryhmässä.

– Täällä leirillä kaikki on ollut kivaa, ja sellaista kuin odotimmekin, tytöt kommentoivat.

Luova lava lapsille -leiriläisiltä ei vaadita aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä, mutta Korpilahden leiriläisillä oli Laitisen mukaan ainakin suurimmalla osalla harrastustaustaa joko teatterin, musiikin tai tanssin puolelta.

– Leiriläiset ovat lähteneet tosi hyvin mukaan, Laitinen kehuu.

Ensimmäiset Luova lava lapsille -leirit järjestettiin vuonna 2014.

– Edellisenä vuonna pilotoitiin samalla konseptilla, vastaavaa toimintaa on toki järjestetty aikaisemminkin, Anna Huotari Jyväskylän seudun nuorisoseura ry:stä kertoo.

– Konsepti kehitettiin Jyväskylässä ja nyt leirejä pidetään jo ympäri Suomea. Luova lava lapsille -leirit ovat matalan kynnyksen taidetoimintaa, mukana on musiikkia, tanssia ja teatteria, joillakin leireillä ehkä muutakin taidetta, vähän ohjaajasta riippuen. Itse olen vetänyt esimerkiksi sirkusta. Ja usein mukana ovat myös käden taidot, kun tehdään lavastusta tai puvustusta esitykseen.

Jyväskylän seudulla on tänä kesänä yhdeksän Luova lava lapsille -leiriä. Talvisin Jyväskylän seudun nuorisoseura on pitänyt Luova lava lapsille -iltapäiväkerhoa Norssissa ja se on nyt muutettu kesäjälkkäriksi.

– Leireille on ollut hyvin tulijoita, ainakin Jyväskylässä. Olisi mahtavaa saada leirejä myös pienemmille kylille, mutta jos tulijoita on vain pari, leiriä on taloudellisesti mahdotonta järjestää, Huotari sanoo.

Korpilahden kirkonkylällä Luova lava lapsille -leiri oli nyt ensimmäistä kertaa, aikaisempina kesinä vastaavaa leiriä on pidetty Tikkalassa.

Maarit Nurminen