Kerttu Vainio ja Vilma Karila lounastavat eväitään Korpilahden päiväkodissa.

Päiväkodinjohtaja Tiina Ruppa kertoo, että aamupala ja lounas on ruokailtu Korpilahden päiväkodilla kotoa tuoduilla eväillä.

-Ensimmäisen lakkopäivän eväsruokailu on sujunut hienosti. Kaikilla lapsilla on mukanaan omalla nimellä varustetut eväät eli aamiainen, lounas, välipala ja tarvittaessa päivällinen ja iltapala. Lapset syövät eväitään kuin se oli ihan tavallista. Vanhemmat ovat huolehtineet hienosti lapsensa eväistä. Kylän kattaus toimitti päiväkotiin leipää, margariinia, maitoa, mehua, omenoita ja porkkanoita sekä pienten lasten purkkiruokia varmuuden vuoksi, että kaikille riittää ruokaa, Ruppa kertoi.
JHL:n poliittinen lakko koskee Jyväskylässä ruokahuoltoa ja liikuntapalveluita. Ruokaa toimitetaan ympärivuorokautisissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Myös kotipalvelun asiakkaat saavat kotiin kuljetettavan ruuan. Päiväkeskuksissa henkilökunta ja asiakkaat valmistavat ruokaa yhdessä.

Korpilahdelta järjestetään maanantaisin ilmainen kuljetus AaltoAlvariin. Kuljetusta ei tänään ole uimahallin ollessa suljettuna lakon vuoksi. JHL:n lakko kestää vielä huomisen eli tiistain.