Jos kerran viisi plus seitsemän on kaksitoista, miten sitten neljä plus kahdeksan voi olla myös kaksitoista, ihmetteli Peppi koulussa. Korpilahden Teatterin Peppi Pitkätossu -näytelmässä nähdään näyttämöllä muun muassa Aada Brandt (koululainen), Siiri Sultsi (Annikka), Tuukka Anttonen (Tommi), Milla Peltoniemi (koululainen) sekä Elli Kuivisto (Peppi Pitkätossu) ja Rita Miettinen (opettajaneiti).Kuva: Riku Suonio.

Anu ja Iina Hakasen ohjaama Peppi Pitkätossu sai Korpilahden Teatterin ensi-iltayleisöltä raikuvat aplodit. Näytelmä miellytti sekä lapsia että aikuisia ja sai hymyn huulille koko loppuillaksi.

– Näytelmä oli tosi hauska ja kiva. Peppi oli paras ja ehkä parasta oli se, kun Peppi oli koulussa ja sanoi i:n pisteen olevan kärpäsenkakkaa, yhdeksänvuotias Elli Aalto totesi. Elli oli tullut katsomaan Peppiä Jämsänkoskelta viisivuotiaan siskonsa Milla Aallon ja Hallissa asuvan mummonsa Merja Aallon kanssa.

– Käymme täällä Korpilahden Teatterissa joka kesä tyttöjen kanssa, täällä on aina hyviä esityksiä, Merja Aalto kertoi.

– Tämä oli loistava, ja Peppi oli tosi hyvä, tyttöjen pappa Ahti Aalto kehui.

Aaltojen kehuihin yhtyy varmasti moni muukin. Esitys oli vauhdikas ja hauska, aikuiskatsojallakaan ei aika tullut pitkäksi. Näyttämöllä tapahtui koko ajan, ja tapahtumia oli sen verran paljon, ettei kaikkea varmasti ensimmäisellä katsomiskerralla huomannutkaan.

Katsojia naurattivat niin Peppiä sosiaaliviraston käskystä jahtaavat poliisit kuin paheksuvat täditkin kahvikutsuilla. Vauhtia esitykseen toivat myös sirkus akrobaatteineen ja Pepin kultarahoja havittelevat roistot Kukkanen ja Jymy-Juntunen.

Elli Kuivisto oli aivan mahtava Peppi Pitkätossu; iloinen, reipas ja kaikille ystävällinen – vaikka ei tiedäkään, miten kahvikutsuilla pitää käyttäytyä – mutta myös välillä vähän surullinen kaivatessaan kadonnutta isäänsä. Elli Kuivisto onnistui siirtymään tunnetilasta toiseen hienosti.

Loistavan roolisuorituksen teki myös Lotta Hakanen sosiaaliviraston rouva Ryöppyvaarana, tai sössijaalivariston rouva Ryppynaamana, kuten Peppi sanoi. Lotta Hakanen loisti myös sirkuksen Carmensitana, Rita Miettinen urakoi peräti neljässä roolissa ja parina eri hahmona näyttämöllä olivat myös Elias Seppinen, Hiski Toikkanen, Vertti Ruodemäki, Aleksi Kalliokoski, Aada Brandt ja Noora Pennanen. Milla Peltoniemi nähtiin yhtenä kylän lapsista. Mieleen jäivät etenkin Hiski Toikkasen ja Noora Pennasen esittämät poliisit sekä Elias Seppinen Pepin isänä.

Teemu Kalliokoski oli mainio Herra Tossavainen. Pepin apina oli mukana kaikessa. Myös Tuukka Anttonen Tommina ja Siiri Sultsi Annikkana onnistuivat hyvin. Ja mukaan oli saatu Pepin hevonenkin, hauskasti toteutettuna.

Musiikkia ja tanssia mukana oli paljon. Hulvattomat koreografiat toivat esitykseen vauhtia, välillä taas mentiin sävelten siivin aivan toisenlaisiin tunnelmiin. Vaikka mukana oli haikeuttakin, kokonaisuudessaan esitys oli hauska ja iloinen, ja siitä tuli hyvälle mielelle.

Näytelmän puvustuksesta vastaa Anu Hakanen, lavastuksesta Hiski Toikkanen yhdessä työryhmän kanssa, valojen rakentamisesta Vertti Ruodemäki, musiikista ja äänimaailmasta Karri Kuivanen sekä tekniikan ajosta Samu Hakanen. Koreografioita ovat tehneet Lotta Hakanen, Enna Lipsonen, Noora Pennanen ja Ronja Tuovinen yhdessä työryhmän kanssa.

Peppi Pitkätossua pääsee katsomaan vielä 14 näytökseen, viimeinen on 8. syyskuuta. Koululaisnäytökset Korpilahden alakoululaisille sponsoroivat Korpilahden Yrittäjät, Lions Club Korpilahti, Korpilahden Osuuspankki sekä MLL Korpilahden paikallisyhdistys.

Tiina Lamminaho