Korpilahden päiväkodissa purtiin tiistaina korpilahtelaisperheen tyttövauvaa; puremia oli kasvoissa, selässä, jaloissa ja pepussa. Äiti Jenny Linna kertoo, että lapsi palasi torstaiaamuna päiväkotiin hoitoon.

-Kävin eilen keskiviikkona keskustelemassa tapahtuneesta päiväkodissa. Kyseessä oli valitettava virhe, kun pienten ryhmän hoitaja meni palauttamaan isompaa lasta omaan ryhmäänsä. Hoitaja oli poissa leikkihuoneesta muutamia minuutteja, Linna sanoo.

Linna kertoo, että tapahtunutta on ollut vaikea hyväksyä.

-Olen kuitenkin huojentunut siitä, että kyseessä oli inhimillinen virhe, eikä esimerkiksi puutteita hoitajamitoituksessa. Se olisi pysyvämpi ongelma ja voisi aiheuttaa lisää vaaratilanteita.

Jenny Linnan Facebook-päivitys aiheesta levisi kulovalkean tavoin ja asiaa uutisoitiin laajasti.

-Sain todella paljon palautetta niin vanhemmilta kuin varhaiskasvatuksen työntekijöiltä ympäri Suomea. Viestien perusteella tuntuu siltä, että henkilöstön mitoituksen suhteen ongelmia on erityisesti pääkaupunkiseudulla. Jyväskylä on lisännyt hoitajia varhaiskasvatukseen; Korpilahdelle on tulossa kaksi uutta työntekijää varahoitajiksi. Vaikuttaisi siis siltä, että Jyväskylässä asiat ovat kuitenkin verrattain hyvin.

Linna sanoo luottamuksen kokeneen kolauksen.

-Tapahtuma oli kova isku, sillä olen ollut niin tyytyväinen ja onnellinen Korpilahden uudesta päiväkodista.Haluan silti oppia luottamaan päiväkotiin uudelleen. Tapahtuma ollut aivan kauhea myös päiväkodin työntekijöille, huoneesta lähteneelle hoitajalle sekä purreen lapsen vanhemmille.

Maarit Nurminen