Olavi Rippala laittoi katumaasturiinsa taksamittarin ja katolle taksikyltin.

Olavi Rippala on ajanut helmikuusta lähtien kuorma-auton ja kaivinkoneen lisäksi myös taksia. Viime kesänä voimaan tullut uusi laki mahdollisti taksipalvelun aloittamisen, kun ely-keskusten myöntämät lupakiintiöt poistuivat ja alan sääntelyä purettiin muutenkin.

– Sitähän on puhuttu, että maaseudulta taksit vähenevät, niin minä ajattelin laittaa tänne kylätaksin, kun se on nyt mahdollista, Rippala toteaa.

– Liikenneluvat tavarankuljetukseenhan meillä on ollut jo pitkään. Siltä pohjalta taksinkuljettajan ajolupaa ei ollut vaikea suorittaa.

Rippala ajaa taksia katumaasturilla, jota hän on käyttänyt omiin ajoihinsa jo aiemmin.

– Auto oli jo ennestään, hankin siihen vain taksamittarin ja kyltin katolle, Rippala kertoo.

– Nyt olen ajellut taksia sivutöinä, mitä maanrakennuspuolen töiltä olen ehtinyt. Sillä puolella on hiljaisempaa talvisin.

Kuljetusliike Rippala Oy:llä on kaksi kaivinkonetta ja kaksi kuorma-autoa, hiekkaa ja mursketta ajetaan omalta hiekkamontulta ja omalta louhokselta. Yritys tekee muun muassa rakennusten pohjia, teitä ja pihoja.

– Nyt olen ajanut taksia itse, mutta jos sopiva kuski löytyy, kyllä minä töihin otan, Rippala sanoo.

– Ja sitten jos tulee vieras ajamaan, täytyy ruveta hankkimaan kyytejäkin enemmän. Nyt olen ajanut vain pientä ajoa, kun ei kaikkea kerkeä. Ja jos ajoja saa enemmän, voihan sitä hankkia lisäautonkin, Rippala kaavailee.

– En minä tätä taksia ole kauheasti mainostanut, mutta on tässä jo ajoa ollut, äkkiä se tieto leviää.

Tiina Lamminaho