Suomen Kivivalmiste Oy:n Korpilahden tehtaan tuotantorakennus tuhoutui tulipalossa täysin tiistaina aamulla.

Päivystävä palopäällikkö Pertti Loivamaa kertoi, että Suomen Kivivalmiste Oy:n tuotantorakennuksen sammutustyöt jatkuvat iltapäivään. Tuotantotilassa käytetyt kaasupullot, kuten hitsaus-, nestekaasu ja happipullot eivät aiheuttaneet vaaraa Keski-Suomen pelastuslaitoksen henkilökunnalle.

– Niistä osa oli jo räjähdellyt pelastuslaitoksen tullessa paikalle, Loivamaa sanoi.

Kaasupullot eivät olleet myöskään syy tulipalon nopealle etenemiselle.

-Tuli eteni nopeasti rakennuksen rakenteiden vuoksi. Kattorakenne oli esimerkiksi puuristikko ja näissä tapauksissa palo pääsee leviämään nopeasti. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.50 ja ensimmäinen kuva palopaikalla otettiin vajaa 20 minuuttia myöhemmin. Rakennus oli jo kauttaaltaan tulessa.

Suomen Kivivalmiste Oy:n tuotantorakennus tuhoutui täysin tulipalossa tiistaiaamuna. Hälytyksen tulipalosta teki Kiviveistämön työntekijä kymmentä vaille yhdeksän aamulla. Tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Tuotantorakennus on pinta-alaltaan  800 neliötä ja se on rakennettu vuonna 1973.

– Kohteessa on edelleen sammutustyöt käynnissä ja paikan päällä on yhdeksän yksikköä ja noin 25 palomiestä sammutustöissä Korpilahdelta, Jyväskylästä, Jämsästä ja Muuramesta, palomestari Toni Jurmu Keski-Suomen Pelastuslaitokselta kertoo.

Suomen Kivivalmiste  Oy:n toimitusjohtaja Mikko Paljakka kertoo, että tuotanto siirtyy yrityksen toiseen tehtaaseen Viitasaarelle.

-Tuhoutuneessa rakennuksessa sijaitsi koko tuotanto kaivertamoa lukuunottamatta. Pääasia on kuitenkin, ettei kukaan loukkaantunut tulipalossa, Paljakka sanoi.

Paljakka kuvaili palon syttymistä rajuksi. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Uutista päivitetty 16.1.2018 kello 12.32

Maarit Nurminen