Korpilahtelainen kansanedustajaehdokas, Vasemmistoliiton Paul Abbey, lähtee vaaleihin hyvällä mielellä.

– Vasemmistoliitolla ei ole Keski-Suomesta nyt yhtään kansanedustajaa, mutta uskon, että huhtikuun vaaleissa meillä on hyvinkin mahdollista saada kansanedustajapaikkaan riittävästi ääniä, Abbey sanoo.

– Sehän riippuu tietenkin äänestäjistä, mutta nyt näyttää siltä, että puolueelle tulee tukea.

Abbey tapaa äänestäjiä vaalitilaisuuksissa ennen vaaleja kahdesti viikossa. Lauantaina Vasemmistoliiton teltta oli pystytetty Korpilahdelle.

– Ihmiset tulevat juttelemaan. Eriarvoisuus on iso teema, joka puhuttaa, ja myös palveluiden laadusta ollaan huolissaan, Abbey kertoo.

Raija Uuranmäki käväisi lauantaina kahvilla Vasemmistoliiton teltalla.

– Ilman muuta aioin äänestää vaaleissa, sehän on kansalaisvelvollisuus. Ja jos ei äänestä, ei saa valittaa. Olen äänestänyt lähes jokaisissa vaaleissa, joissa olen voinut, ainoastaan parit vaalit ovat jääneet väliin, Uuranmäki kertoo.

– Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, lapset ja nuoriso. Koulutuksesta leikkaaminen on ikävää, siinä leikataan tulevaisuudesta. Vaaleissa äänestän naista, naisten pitää pitää naisten puolia. Ja naiset ajavat eduskunnassa perheiden asiaa, Uuranmäki sanoo.

Myös Jorma Kaunisto aikoo äänestää.

– Minulle tärkeitä ovat inhimilliset asiat kuten vanhustenhoito ja koulutus, Kaunisto sanoo.

– Ehdokasta en ole vielä löytänyt. Puolue on jo mielessä, mutta ehdokasta etsin ehkä vielä vaalikoneenkin avulla.

Heli Rantanen sanoo, ettei ole poliittinen ihminen, mutta äänestää hän aikoo.

– Pidän tärkeänä sitä, että haja-asutusalueetkin säilyisivät asuttuina ja että palvelut säilyisivät myös haja-asutusaluilla, Rantanen sanoo.

– Puolueesta ja ehdokkaasta, jota voisin äänestää, minulla on ajatus, mutta jos tässä vielä ennen vaaleja löytyy parempi ehdokas, voin vaihtaa, Rantanen sanoo.

Kevään eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta, ennakkoon voi äänestää 3. – 9. huhtikuuta. Keski-Suomen vaalipiiristä valitaan kymmenen kansanedustajaa.