Vuoden ensimmäinen korpilahtelainen tuli maailmaan 2. tammikuuta. – Nimeä tytölle on jo mietitty ja ensimmäinen nimi päätettykin, Sauli Pitkänen ja Soile Hiljanen kertovat.

Tämän vuoden ensimmäinen korpilahtelaisvauva on Soile Hiljasen ja Sauli Pitkäsen tyttö. Hirvimäessä asuvan pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi 2. tammikuuta, yhdeksän aikaan illalla. Tyttö painoi syntyessään 3138 grammaa ja oli 47,5 senttiä pitkä.

­– Laskettu aika oli 3. tammikuuta, eli tyttö tuli vain kolme tuntia etuajassa, vanhemmat kertovat. Sairaalassa Soile Hiljanen ehti odotella vauvan syntymistä yhden yön verran.

– Kauheassa lumipyryssä lähdettiin, puita oli kaatunut ja sähkötkin poikki. Sairaalassa lääkäri oli sitä mieltä, ettei kannata lähteä kotiin odottelemaan, Hiljanen ja Pitkänen kertovat.

– Siihenhän ei voinut itse vaikuttaa, mutta oli kiva, että vauva syntyi tämän vuoden puolella. Itse olen loppuvuodesta syntynyt, ja minua aina harmitti, kun kaverit täyttivät jotain tiettyjä vuosia aikaisemmin ja saivat esimerkiksi ajokortin aikaisemmin kuin minä, Soile Hiljanen toteaa.

– Ja olisihan se ollut tylsää, jos olisi syntynyt ihan joulun aikaa, kun olisi joulu ja synttärit olleet päällekkäin.

Myös Soile Hiljasen siskon vauva on ollut aikoinaan Korpilahden vuoden ensimmäinen vauva.

Perheen kaksi suomenajokoiraa eivät ole olleet vauvasta kovin kiinnostuneita.

– Eivät ne ole tulleet edes haistelemaan, niitä ei kiinnosta yhtään. Toinen kuunteli kyllä ihmeissään vauvan ääntelyä ja ensimmäisestä rääkäisystä se vaihtoi huonetta, mutta nyt sekään ei enää vaikuta, Soile Hiljanen kertoo.

Arki vauvan kanssa on lähtenyt sujumaan hyvin.

– Tyttö syö ja juttelee ja nukkuu. Yksi yö valvottiin, mutta muuten on nukuttu hyvin. Ja kylpy oli kovasti mieleinen, vanhemmat kertovat.

– Ulkoilemaan emme ole vielä ehtineet, mutta kyllä me kohta menemme pulkkamäkeen, Sauli Pitkänen naureskelee.

– Tässä ihan naapurissa on perhe, jolla on vajaan vuoden ikäinen ja parivuotias lapsi; kiva, että on leikkikavereitakin sitten myöhemmin lähellä. He kävivät jo morjestamassa.

Nimeä tytölle ei ollut mietitty valmiiksi, mutta nyt ensimmäinen nimi on jo päätetty.

– Jos se ei nyt sitten muutu vielä, Soile Hiljanen toteaa.

Tiina Lamminaho